Seehofer: Migračnej dohode medzi Berlínom a Rímom už stojí v ceste len Salvini

NETKY.SK • 11 September 2018, 06:00 • 2 min
Seehofer: Migračnej dohode medzi Berlínom a Rímom už stojí v ceste len Salvini

MNÍCHOV - Taliansky minister vnútra Matteo Salvini je tým jediným, čo stojí v ceste k dosiahnutiu dohody o migrácii, na základe ktorej by mohlo Nemecko zo svojich hraníc vracať migrantov späť do Talianska, ak to bola krajina, kde sa pôvodne zaregistrovali.

slovakia

left justify in out

Uviedol to podľa agentúry DPA nemecký minister vnútra Horst Seehofer. "Rokovania boli na pracovnej úrovni uzavreté - teraz je to na stole ministra vnútra Salviniho -, takže uvidíme, či bude ratifikovať to, čo sa dohodlo," povedal Seehofer, ktorý k migrácii podľa DPA zaujíma podobne nekompromisný postoj ako Salvini.

 

Taliansko sa stalo hlavnou počiatočnou destináciou pre migrantov prichádzajúcich do Európy zo severnej Afriky. V súlade s nariadeniami EÚ je teda Taliansko tým štátom, ktorý je povinný prijímať ich žiadosti o azyl.

 

Taliansko bojuje s prílevom migrantov, z ktorých mnohí nemajú v úmysle v tejto krajine zostať a chcú pokračovať v ceste do bohatších krajín, ako je Nemecko.

 

Začiatkom roka udržala nemecká kancelárka Angela Merkelová svoju vládnucu koalíciu pokope len vďaka prísľubu, že nájde spôsoby, ako posielať migrantov späť do prvej krajiny EÚ, do ktorej prišli. Podobné dohody ako s Talianskom sa už Nemecku podarilo dosiahnuť napríklad so Španielskom alebo Gréckom.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona