Seehofer kritizoval Merkelovú v súvislosti s výsledkami volieb v Meklenbursku

NETKY.SK • 6 September 2016, 08:42 • 2 min
Seehofer kritizoval Merkelovú v súvislosti s výsledkami volieb v Meklenbursku

MNÍCHOV - Ostrou kritikou nemeckej spolkovej kancelárky Angely Merkelovej reagoval dnes líder Kresťanskosociálnej únie v Bavorsku (CSU) Horst Seehofer na zlý výsledok sesterskej Kresťanskodemokratickej únie (CDU) vo víkendových krajinských voľbách v Meklenbursku-Predpomoransku.

slovakia

left justify in out

"Situácia pre strany únie (CDU/CSU) je mimoriadne hrozivá, ľudia odmietli túto politiku Berlína," vyhlásil politik podľa správy tlačovej agentúry DPA pre utorkové vydanie mienkotvorného denníka Süddeutsche Zeitung. Seehofer pripomenul, že jeho opakované výzvy na korektúru línie utečeneckej politiky neboli akceptované, pričom volebný debakel CDU označil za následok tohto konania.


Utečenecká politika je, ako formuloval, "iba ventilom, pretože problematika je podstatne hlbšia". Seehofer vyjadril presvedčenie, že za volebným neúspechom CDU, ktorá v Meklenbursku-Predpomoransku skončila až za euroskeptickou a protiimigračnou Alternatívou pre Nemeckou (AfD), je kritika systému. Vedenie CDU, a teda aj jej líderku Angelu Merkelovú, obvinil z mylnej analýzy výsledkov jarných volieb v spolkových krajinách Bádensko-Württembersko a Porýnie-Falcko, čo osobne vníma ako zárodok príčin terajšieho volebného výsledku.

 

Líder CSU a bavorský krajinský premiér v jednej osobe sa vyslovil za obsahovo jasnú orientáciu v oblastiach daní, vnútornej bezpečnosti, prisťahovalectva či dôchodkov.


Kancelárka Angela Merkelová prijala dnes počas summitu krajín skupiny G20 v Číne zodpovednosť za slabý volebný výsledok kresťanských demokratov z CDU v Meklenbursku-Predpomoransku, ktoré je jej domovskou spolkovou krajinou.


Podľa vlastných slov bude jej prioritou po voľbách znovu získať dôveru voličov. Merkelová však zdôraznila, že rozhodnutia, ktoré prijala v súvislosti s utečeneckou krízou v uplynulých mesiacoch, boli správne.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies