Seehofer chce opäť rozdeliť funkcie lídra CSU a bavorského krajinského premiéra

NETKY.SK • 16 Október 2016, 13:22 • 2 min
Seehofer chce opäť rozdeliť funkcie lídra CSU a bavorského krajinského premiéra

MNÍCHOV - Predseda nemeckej Kresťanskosociálnej únie (CSU) a bavorský krajinský premiér v jednej osobe Horst Seehofer sa chce vzdať jednej z týchto špičkových funkcií.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z jeho slov pre nedeľník Bild am Sonntag.

 

Podľa vlastných slov nemôže robiť "večne libera CSU". Vzhľadom na fakt, že po parlamentných voľbách 2017 bude v Spolkovom sneme (Bundestagu) mať zastúpenie pravdepodobne sedem politických strán, musí mať CSU silné personálne zastúpenie v Berlíne. "Keď budeme mať silné zastúpenie v hlavnom meste, budeme mať najlepšie šance i v Mníchove a naopak," vyhlásil Seehofer, ktorý pripomenul, že rozdelenie dvoch funkcií, v ktorých momentálne pôsobí práve on, je známe už z minulosti, pričom fungovalo dobre.

 

Bavorský politik trvá na zavedení hornej hranice pre prisťahovalcov akceptovaných v Nemecku. "Nepredám dušu CSU," podčiarkol a dodal, že horná hranica je ústredným aspektom jeho politiky. "Na tento zásadný prvok nerezignujem len preto, aby panovala harmónia," konštatoval.

 

Ako je známe, volanie CSU po hornej hranici 200.000 prisťahovalcov/ročne spolková kancelárka, líderka sesterskej Kresťanskodemokratickej únie (CDU) Angela Merkelová striktne odmieta.

 

Seehofer však vyjadril spokojnosť s vývojom v tohto roku a poznamenal, že spolková vláda v Berlíne potichučky zmenila svoju prisťahovaleckú politiku. Teraz ide o otázku, čo by sa stalo, ak by do Nemecka prišlo opäť viac ako milión ľudí. Pre to je potrebné jasné ohraničenie a pevné pravidlá, ktoré by boli zakotvené v zákone, vyhlásil bavorský krajinský premiér.

 

Do spolkovej republiky dorazilo v roku 2016 doteraz 213.000 utečencov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies