Sednev usvedčený z dopingu, budú aj ďalší

NETKY.SK • 12 Január 2015, 11:52 • 2 min
Sednev usvedčený z dopingu, budú aj ďalší

BRATISLAVA - Obnovená analýza usvedčila bývalého ukrajinského biatlonistu Sergeja Sedneva z dopingu. Informoval o tom Ukrajinský biatlonový zväz a následne viaceré svetové médiá. Sednevova vzorka z 22. januára 2013 a pretekov v Anterselve sa podrobila v decembri vďaka novej metóde ďalšiemu skúmaniu a výsledok bol pozitívny, ale nie pre Sedneva.

slovakia

left justify in out

Tridsaťjedenročný pretekár už medzitým ukončil kariéru, údajne pre stratu motivácie, ale aj zdravotné problémy. Nezaujímal sa ani o výsledok B-vzorky, pri pozitívnej A-vzorke nepodal žiadne vysvetlenie. Sednev počas kariéry vyhral jedny preteky Svetového pohára - v roku 2010 v Anterselve. O rok neskôr bol členom bronzovej mužskej štafety Ukrajiny na MS v ruskom Chanty-Mansijsku. 

 

"Samozrejme, že som z toho rozladený. Nikto nepočuje rád o dopingu, ale na druhej strane je dobré, že sa to vyšetrilo," cituje Aftonbladet Carla-Johana Bergmana, člena švédskej štafety, ktorá prehrala s Ukrajincami súboj o bronz na MS 2011. 

 

Medzinárodná biatlonová únia tiež informovala, že v najbližších týždňoch zverejnia mená ďalších dvoch pretekárov s dopingovým previnením. Zakázané látky zatiaľ nešpecifikovali. Podľa šéfa IBU Andersa Besseberga by nemalo ísť o biatlonistov zo svetovej špičky. Týmto odhalením by sa dopingové kauzy vo svetovom biatlone nemali skončiť. "Nechcem zachádzať do podrobností, ale naše zistenia zahŕňajú pozitívne vzorky od športovcov z viacerých krajín," povedal Besseberg pre nórsku televíziu NRK. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies