Sedemtisíc cyklistov vyrazí tento mesiac do ulíc v rámci kampane Do práce na bicykli

NETKY.SK • 2 Máj 2017, 06:32 • 2 min
Sedemtisíc cyklistov vyrazí tento mesiac do ulíc v rámci kampane Do práce na bicykli

BRATISLAVA - Takmer 7000 cyklistov vyrazí v máji do ulíc v rámci kampane Do práce na bicykli, ktorá je určená na podporu cyklistickej dopravy na Slovensku.

slovakia

left justify in out

Registrácia cyklistov do súťažnej časti kampane potrvá do piatka 5. mája. Tvárou Do práce na bicykli je tento rok slovenský majster sveta Peter Sagan. Informoval o tom dnes organizačný tím kampane Do práce na bicykli 2017. Do práce na bicykli sa koná štvrtýkrát. Tento rok sa do súťaže zaregistrovalo 74 miest a obcí.

 

"Okrem vysokého počtu jednotlivcov a tímov sa tento rok kampaň stretla aj s veľkým záujmom zamestnávateľov, ktorých sa zapojilo bezmála tisíc. Všetky do týchto dní dosiahnuté čísla svedčia o tom, že ľuďom nie je otázka rozvoja cyklodopravy ľahostajná," uviedla koordinátorka kampane Andrea Štulajterová z Občianskej cykloiniciatívy Banská Bystrica.

 

Zamestnanci a študenti majú do piatka čas vytvoriť svoj tím a pridať sa do spomínanej súťaže. Na vytvorenie tímu sú potrební minimálne dvaja a maximálne štyria kolegovia, zaregistrovať sa musia na stránke www.dopracenabicykli.eu.

 

Svojou účasťou podporia cieľ celej kampane, ktorým je podľa organizátorov motivácia kompetentných na úrovni štátu, samospráv a zamestnávateľov, aby vytvárali kvalitné a bezpečné podmienky pre tých, ktorí využívajú na cestu do práce bicykel.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies