Sedemnásťročný šachista Repka sa môže stať najmladším slovenským veľmajstrom

NETKY.SK • 27 Apríl 2016, 13:40 • 2 min
Sedemnásťročný šachista Repka sa môže stať najmladším slovenským veľmajstrom

BRATISLAVA - Nový projekt Slovenského šachového zväzu (SŠZ) s názvom Slovakia Tour prináša prvé ovocie. Na veľmajstrovskom turnaji v Pieninách získal 17-ročný Christopher Repka už druhú veľmajstrovskú normu a má veľmi blízko k tomu, aby sa stal najmladším slovenským veľmajstrom, informovala oficiálna stránka SŠZ.

slovakia

left justify in out

V uzavretom turnaji Pieniny 2016 štartovali traja veľmajstri: Michalík (2552), Pacher (2502) a Maník (2422), ženská veľmajsterka Scepkowska-Horowská a medzinárodní majstri Baumegger (2475), Repka (2472), Kreisl (2435). Okrem nich na turnaji súťažili ďalší dvaja Slováci so záujmom o zisk normy - Martin Najhebaver (2424) a Martin Zvarík (2304). Víťazom turnaja sa so 6,5 bodmi stal Christopher Repka. Ten tak zároveň získal druhú veľmajstrovskú normu.

 

"Som veľmi rád, že seriál Slovakia Tour priniesol prvý čiastkový úspech v podobe veľmajstrovskej normy talentovaného mladého hráča. Verím, že kombinácia pripravovaného posunu v projekte Non-Stop Progres a seriálu Slovakia Tour prinesie plnenie noriem našich mladých nádejí a posilnenie šancí olympijského družstva. To sa oslabilo po odchode GM Michalíka a pre extrémne pracovné zaťaženie GM Markoša, ktorý zatiaľ z týchto dôvodov a pre radostné rodinné povinnosti nechce hrať najbližšiu Olympiádu. Výhľadovo musíme vytvoriť podmienky pre nadaných mladých hráčov tak, aby boli platnými posilami olympijského družstva," povedal pre web SŠZ jeho prezident František Jablonický.

 

Slovakia Tour je nový projekt Slovenského šachového zväzu, ktorého zámerom je podporovať organizovanie uzavretých veľmajstrovských a medzinárodných turnajov, v ktorých budú mať možnosť mladí talentovaní slovenskí hráči získavať medzinárodné normy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies