AKTUALIZOVANÉ VIDEO Sedemnásťročný mladík vo Švajčiarsku útočil sekerou: Zranil viacero ľudí

NETKY.SK • 23 Október 2017, 06:31 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ VIDEO Sedemnásťročný mladík vo Švajčiarsku útočil sekerou: Zranil viacero ľudí

ST. GALLEN - Konanie mladého Lotyša, ktorý na východe Švajčiarska v nedeľu večer útočil na ľudí sekerou, pravdepodobne súviselo s jeho duševnými problémami.

slovakia

left justify in out

Sedemnásťročný učeň v remeselnom odbore na seba v priebehu tohto roka opakovane upozornil, keď dal najavo svoje násilnícke fantázie. O duševných problémoch mladíka bola upovedomená polícia a jeho prípadom sa zaoberala tzv. krízová intervenčná skupina - experti však dospeli k záveru, že nie sú potrebné dodatočné opatrenia.

 

Lotyš ozbrojený sekerou sa pohyboval v centre obce Flums v kantóne St. Gallen, pričom najskôr napadol odzadu manželský pár s dieťaťom v kočíku. Z napadnutej rodiny utrpel muž ťažké zranenia, zatiaľ čo žena bola zranená ľahko.

 

Útočník následne zranil aj motoristov, ktorí pribehli obetiam na pomoc, a ukradol jedno z vozidiel. S tým vzápätí havaroval a ďalej preto unikal pešo až na čerpaciu stanicu, kde napadol ďalších motoristov. Celkovo tak spôsobil zranenia siedmim osobám - piatim ženám a dvom mužom.

 

Po privolaní polície na uvedenú čerpaciu stanicu sa násilník odmietal vzdať a policajti preto použili proti nemu výstrely, aby zabránili jeho ďalšiemu úteku a mohli ho zadržať. Mladík pritom utrpel nešpecifikované zranenia.

 

 

 

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies