Sedemnásťročný Minala rozpútal vášne, má vraj po štyridsiatke

NETKY.SK • 14 Február 2014, 11:41 • 2 min
Sedemnásťročný Minala rozpútal vášne, má vraj po štyridsiatke

RÍM - V talianskom futbale rozpútala vášne kauza okolo údajne vymysleného veku Kamerunčana Josepha Minalu.

slovakia

left justify in out

Lazio Rím sa bráni, že jeho hráč má skutočne iba 17 rokov, hoci vyzerá omnoho staršie. Senegalský web senego.net však priniesol rozhovor s Afričanom, kde sa údajne priznal, že má 41. Minala rozhodne nie je prvým futbalistom z "čierneho" kontinentu, ktorého vek na pohľad nekorešponduje s výzorom. S cieľom získať dobrý angažmán v Európe boli z takýchto praktík v minulosti obvinení napríklad nigérijskí reprezentanti Nwankwo Kanu či Taribo West.

 

"Nie je to pravda. Napísali to ľudia, ktorých vôbec nepoznám," bráni sa na oficiálnom klubovom webe Minala. Podľa Lazia je hráčov rodný list v poriadku a v prípade ďalších pochybností sa bude brániť súdnou cestou. "Je to kontroverzný prípad, lebo nevyzerá ako obyčajný sedemnásťročný chlapec. Jeho tvár však prezrádza, že neprežil šťastné detstvo. Veď napríklad roky strávil v sirotinci v Kamerune, potom si musel sám poradiť v Taliansku. Je to dieťa s hlavou dieťaťa, len chce hrať futbal ako kedysi naboso," citoval BBC Sport talianskeho novinára Maxa Evangelistu, ktorý má v malíčku mládežnícky tím Lazia. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona