Sedemnástka zdolala Rakúsko 1:0, rozhodol Slaninka

NETKY.SK • 5 Máj 2013, 20:00 • 2 min
Sedemnástka zdolala Rakúsko 1:0, rozhodol Slaninka

DUBNICA NAD VÁHOM - Slovenskí futbaloví reprezentanti do 17 rokov zvíťazili v prvom zápase ME 2013 v Dubnici nad Váhom nad rakúskymi rovesníkmi 1:0 (0:0).

slovakia

left justify in out

Víťazný gól zverencov trénera Ladislava Pecka strelil v nadstavenom čase nedeľňajšieho duelu A-skupiny striedajúci Martin Slaninka. Zápas sledovalo vyše 4-tisíc divákov.

Najbližšie sa mladí Slováci stretnú v stredu 8. mája o 18.00 h so Švajčiarskom, hrá sa v Žiline. Mladí Helvéti sa budú chcieť revanšovať po prehre 0:1 so Švédskom v druhom nedeľňajšom dueli A-skupiny.

ME hráčov do 17 rokov, A-skupina (Dubnica nad Váhom):
SR 17 - Rakúsko 17  1:0 (0:0)
Gól: 80.+2 Slaninka. Rozhodoval: Gozubuyuk (Hol.), ŽK: Vavro, Kupec (obaja SR), ČK: 77. Steiner (Rak.), 4116 divákov.
zostavy a striedania:
SR 17: Junas - Kadlec, Vavro, Varga, Kupec - Grič, Lesniak - Špalek (53. Čmelík), Haraslín, Káčer - Vestenický (62. Slaninka)
Rakúsko 17: Schlager - Gluhakovič, Baumgartner (69. Probst), Perič, Lercher - Tursch - Životič, Horvath, Lazaro (63. Steiner), Grbič - Pellegrini (41. Ripič)

Prvý polčas priniesol svižný futbal, diváci videli niekoľko sľubných šancí na obidvoch stranách. Po úvodnom výkope sa rakúski hráči tlačili pred Junasa, slovenská defenzíva si však plnila povinnosti na sto percent. Domácim sa prvá väčšia šanca naskytla v 8. minúte, keď Haraslín z priameho kopu zatočil loptu do vápna, zakončenie Vestenického však zneškodnila súperova obrana. V 15. minúte sa nepresadil ani Vavro, ktorý po rohu nedokázal zasunúť loptu medzi tri žrde. Snáď najväčšiu príležitosť na zmenu skóre mal v 20. minúte Vestenický, jeho strela však iba opečiatkovala konštrukciu brány. V 31. minúte horelo aj pred slovenským gólmanom, ktorý zneškodnil dva pokusy Lazara. 

Úvod druhého dejstva patril hosťom, Junas už v 42. minúte musel byť v pozore, nakopávaná lopta však skončila v jeho náručí. O desať minút neskôr sa snažil dostať cez slovenskú obranu Ripič, jeho strelu odkopol Varga. Vzápätí sa na opačnej strane dostal k lopte Haraslín, strieľal však vysoko nad. Domáci sa neustále tlačili dopredu, ich šance ale nie a nie skončiť v bráne. V 65. minúte zodvihol divákov zo sedadiel Slaninka, ktorý netrafil loptu pred prázdnou bránou. O chvíľu na to Haraslín vyskúšal pred Schlagerom efektné nožničky, lopta preletela tesne nad brvno. Tri minúty pred koncom riadneho hracieho času prišli Rakúšania o vylúčeného Steinera, ktorý uvidel druhú žltú kartu. Slováci tak mali výhodu o jedného hráča, ktorú v nadstavenom čase aj zužitkovali. Čmelík sa uvoľnil na pravej strane, poslal prízemný center na Slaninku, ktorý z prvej pomedzi brankárove nohy zaznamenal jediný a víťazný gól domácich.

Hlasy po zápase:
Ladislav Pecko, tréner SR 17: "Po úvodnej nervozite sme sa dostali do tempa, začali sme hrať, čo sme si predsavzali. Nepúšťali sme súpera do príležitostí. Vedeli sme, že Rakúsko má veľmi dobrý tím. Našou voľou a tímovým duchom sme zápas vyhrali. Je to dobrý odrazový bod pred ďalšími zápasmi. Radujeme sa, ale musíme ďalej pracovať."

Hermann Stadler, tréner Rakúsko 17: "Videli sme veľmi kvalitný a rýchly zápas. Slovensko bolo vyrovnaným súperom a záver mu vyšiel lepšie ako nám. Myslím si, že mali viac šťastia. Nezúfame, čakajú nás ďalšie dva zápasy v skupine, budeme sa snažiť."




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona