Sedem zranených si vyžiadali mohutné explózie vo floridskej továrni

NETKY.SK • 30 Júl 2013, 09:48 • 2 min
Sedem zranených si vyžiadali mohutné explózie vo floridskej továrni

TAVARES - Najmenej sedem zranených si vyžiadala v noci nadnes séria mohutných výbuchov v závode na spracovanie plynu v strednej časti amerického štátu Florida, informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Explózie otriasli objektom továrne Blue Rhino v meste Tavares, v ktorom sa plnili propánové fľaše využívané na grilovanie. Prvé správy hovorili až o 15 nezvestných pracovníkoch nočnej zmeny, obavy o ich život sa však napokon nepotvrdili. 

Viacerí "nezvestní" totiž po výbuchoch v panike ušli z areálu a niektorí sami vyhľadali ošetrenie v miestnych nemocniciach. Celkovo napokon hospitalizovali sedem ľudí. 

Následnom explózií sa vznietilo niekoľko nákladných vozidiel využívaných na transport plynu odstavených v objekte závodu. Úrady vyhlásili v okolí podniku 800-metrovú evakuačnú zónu, podľa dostupných informácií ale neutrpel zranenia žiaden z miestnych obyvateľov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona