Sedem základných zásad bezpečnosti pri internetbankingu

NETKY.SK • 21 December 2010, 08:55 • 2 min
Sedem základných zásad bezpečnosti pri internetbankingu

Sedem základných zásad bezpečnosti pri internetbankingu

slovakia

left justify in out

img

Pri práci s internetom, najmä pri finančných operáciách v rámci internetbankingu, bankári odporúčajú dodržiavať niektoré základné zásady.

Podľa zástupkyne generálneho riaditeľa VÚB Eleny Kohútikovej ide najmä o to, aby si klient aktivoval zasielanie informácií o používaní IB, ako napríklad upozornenia na prihlásenie, prevody formou sms a e-mailu. Je tiež žiaduce preverovať si pravidelne dôveryhodnosť stránok a to klikom na ikonku zámku v okne prehliadača je možné si overiť platnosť certifikátu.

Je nevyhnutné chrániť si svoje osobné bezpečnostné prvky a v žiadnom prípade neposkytovať prihlasovacie prvky iným osobám. Taktiež by sa nemali ukladať osobné údaje v počítači.

Internetbanking by sa mal používať len na počítačoch, ktorým klient dôveruje. Na počítači by sa mal používať softvérový firewall a antivírový program. Ak banka podporuje elektronický podpis, je dobré ho používať. V prípade akýchkoľvek pochybností je treba bezodkladne kontaktovať banku.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies