Sedem španielských klubov musí vrátiť peniaze zo štátnej pomoci

NETKY.SK • 4 Júl 2016, 13:59 • 2 min
Sedem španielských klubov musí vrátiť peniaze zo štátnej pomoci

BRUSEL - Európska únia nariadila siedmim španielskym futbalovým klubom vrátiť milióny eur zo štátnej pomoci, ktorá im dala nečestnú výhodu oproti ostatným tímom. Informáciu priniesla agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Real Madrid, FC Barcelona, Athletic Bilbao a Osasuna Pamplona takýmto spôsobom získali peniaze na základe daňových úľav. Valencia, Hercules a Elche získali štátne garancia, ktoré im umožnili požičať si za priaznivé podmienky.

 

Európska komisia tiež zistila, že majetok venovaný Realu Madrid mestom, bol nadhodnotený o 18 miliónov eur. "Profesionálny futbal je komerčná aktivita s vysokými sumami aj verejných peňazí, preto sa musí prispôsobiť férovým pravidlá súťaže. Dotácie, ktoré sme vyšetrovali, sa týmto spôsobom neriadili," povedal komisárka Európskej únie pre súťaž Margrethe Vestagerová.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies