Sedem námorníkov je nezvestných po zrážke s komerčnou loďou

NETKY.SK • 17 Jún 2017, 08:00 • 2 min
Sedem námorníkov je nezvestných po zrážke s komerčnou loďou

TOKIO - Sedem amerických námorníkov je nezvestných a jeden sa zranil po zrážke torpédoborca s kontajnerovou loďou asi 100 kilometrov od pobrežia Japonska. S odvolaním sa na japonskú pobrežnú stráž o tom informovali tamojšie médiá.

slovakia

left justify in out

Ku kolízii lode USS Fitzgerald 7. americkej flotily s plavidlom registrovaným vo Filipínach došlo v sobotu okolo 2.30 h miestneho času (piatok 19.30 h SEČ) 56 námorných míľ juhozápadne od mesta Jokosuka, ktoré je domovom veľkej americkej námornej základne.

Na miesto zrážky dorazilo plavidlo japonskej pobrežnej stráže, pričom vyslaná bola medzitým aj loď amerického námorníctva USS Dewey a dva remorkéry. Do oblasti mieri aj lietadlo amerického námorníctva.

 

Na záberoch zverejnených japonskou televíznou stanicou NHK bolo zrejmé značné poškodenie pravoboku americkej lode. Jedna osoba bola vynášaná na nosidlách na záchranársky vrtuľník. Poškodené plavidlo s obmedzeným pohonom momentálne mieri na základňu v Jokosuke.

 

Správy o zraneniach posádky filipínskej lode či poškodení plavidla nie sú k dispozícii. Televízna stanica NHK uviedla len to, že 222-metrov dlhá loď s hmotnosťou 29.000 ton má po kolízii škrabance na ľavej časti provy.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies