Sedem militantov zahynulo pri protiteroristickej razii v Machačkale

NETKY.SK • 21 Marec 2015, 18:49 • 2 min
Sedem militantov zahynulo pri protiteroristickej razii v Machačkale

MACHAČKALA - Sedem ozbrojencov prišlo dnes o život počas protiteroristického zásahu v Machačkale, metropole nepokojnej republiky Dagestan na ruskom severnom Kaukaze. Oznámil to ruský Národný protiteroristický výbor (NAK), ktorý citovala agentúra TASS.

slovakia

left justify in out

Úrady dostali informáciu, že sa v istom byte v obvode Leninskij na predmestí Machačkaly ukrýva hľadaný člen ozbrojeného gangu, zapleteného do útokov na políciu a ďalších teroristických akcií. Policajti nato obkľúčili a uzavreli okolie päťposchodového obytného domu, v ktorom na nachádzal inkriminovaný byt. Obyvateľov celého domu preventívne evakuovali. Potom nasledovalo vyjednávanie, ktorého výsledkom bolo, že byt opustilo tam nachádzajúce sa dieťa. Pri následných prestrelkách bolo "zneutralizovaných" sedem ozbrojencov.

 

"Dospeli sme k záveru, že išlo o členov takzvaného Machačkalského gangu, ktorí boli zapletení vo viacerých trúfalých zločinoch súvisiacich s terorizmom, vrátane atentátov na policajtov a vymáhania veľkých peňažných čiastok od podnikateľov," uvádza sa vo vyhlásení NAK.

Získané peniaze členovia gangu údajne používali na financovanie teroristických aktivít v oblasti severného Kaukazu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies