Sedem ľudí napadlo trojčlennú rodinu: Nezhody riešili motorovou pílou i palicami!

NETKY.SK • 28 Júl 2015, 12:44 • 2 min
Sedem ľudí napadlo trojčlennú rodinu: Nezhody riešili motorovou pílou i palicami!

SPIŠSKÁ NOVÁ VES - Policajti košického krajského riaditeľstva sa na nedostatok práce sťažovať nemôžu ani počas letných dovoleniek.

slovakia

left justify in out

Dlhodobo ich zamestnávajú najmä neprispôsobiví občania žijúci v rómskych osadách. "Len za uplynulý týždeň sme zaznamenali viac ako 20 výjazdov do osád v rámci Košického kraja, kde muselo zasahovať naraz niekoľko policajných hliadok. Najväčšie nasadenie síl a prostriedkov v tomto mesiaci si však vyžiadal incident, ku ktorému došlo v pondelok (27.7.) v podvečerných hodinách v rómskej osade Hámor v obci Nálepkovo, okres Spišská Nová Ves," informoval košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó.
     

Jedna rodina sa podľa neho rozhodla riešiť vzájomné nezhody so susedmi naozaj svojským spôsobom, s použitím motorovej píly a palíc. Sedem členov tejto rodiny nedokázali zastaviť ani zatvorené a zatarasené vchodové dvere poškodených, ktoré rozrezali motorovou pílou a po vniknutí do domu surovým spôsobom napadli a dobili troch ľudí v ich vlastnom dome. "Počas incidentu 84-ročnú majiteľku domu a jej 48-ročnú príbuznú bili päsťami do tváre, pričom im spôsobili zranenia s doposiaľ nezistenou dobou liečenia. Najhoršie dopadol ich ďalší príbuzný, 47-ročný Miroslav, ktorého drevenými palicami zmlátili do bezvedomia," priblížil hovorca s tým, že podľa lekárskej správy mu spôsobili ťažké zranenia, z ktorých najzávažnejšie predstavuje zlomenina lebky s krvácaním do mozgu, opuch mozgu a zlomenina ľavého predlaktia. Aktuálne v ťažkom a život ohrozujúcom stave je hospitalizovaný v košickej nemocnici, kde bol prevezený z ARO v Spišskej Novej Vsi.
     

Všetci páchatelia po útoku odišli do svojho obydlia, kde sa do príchodu privolaných policajných hliadok zatvorili. Na ich zadržanie, ale aj na upokojenie situácie boli nasadené sily a prostriedky Okresného riaditeľstva Policajného zboru (PZ) Spišská Nová Ves, ale aj tri hliadky pohotovostnej motorizovanej jednotky z Košíc. "Zasahujúci policajti boli voči agresívnym a ozbrojeným páchateľom nútení použiť aj donucovacie prostriedky. Všetci siedmi páchatelia, medzi nimi jeden mladistvý, boli ešte ten deň zadržaní a umiestnení do cely policajného zaistenia. Vzhľadom na závažnosť prípadu, vyšetrovanie prevzal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach," doplnil Szabó.
     

Ešte v pondelok sa v danej veci začalo aj trestné stíhanie vo veci zločinu ublíženia na zdraví a porušovania domovej slobody. Nie je však vylúčené, že v priebehu vyšetrovania dôjde aj k zmene právnej kvalifikácie. Okolnosti prípadu, najmä spôsob spáchania činu, následok, ale aj predmet a intenzita útoku totiž nevylučujú, že v danom prípade by mohlo ísť aj o pokus vraždy. "Všetko však závisí od výsledkov vyšetrovania, ktoré je v tomto štádiu iba na začiatku. Isté je, že všetci zadržaní budú v blízkych hodinách vyšetrovateľom obvinení a s najväčšou pravdepodobnosťou bude na všetkých podaný aj podnet na ich väzobné stíhanie," uzavrel Szabó.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies