Sedasport obnoví futbalové štadióny za 25,5 mil. eur

NETKY.SK • 25 August 2014, 14:37 • 2 min
Sedasport obnoví futbalové štadióny za 25,5 mil. eur

BRATISLAVA - Spoločnosť Sedasport, s. r. o. z Myjavy zabezpečí modernizáciu šestnástich futbalových štadiónov za 25,457 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty.

slovakia

left justify in out

Zákazku Slovenského futbalového zväzu získala vo verejnej súťaži spomedzi dvoch prijatých ponúk. Predpokladaná cena prác, plánovaných podľa podmienok tendra na štyri roky, bola 25,5 mil. eur bez dane. Sedasport má dodať a zmontovať modulové tribúnove systémy s pevnými základmi a sklopnými sedadlami. Vyplýva to z oznámenia o výsledku súťaže vo Vestníku verejného obstarávania.

 

Ako informoval Slovenský futbalový zväz, jednotlivé štadióny budú po modernizácii spĺňať podmienky smernice UEFA pre infraštruktúru štadiónov z roku 2010. Hlavným cieľom je skultúrnenie a zlepšenie diváckeho komfortu na štadiónoch a má viesť k zvýšeniu ich bezpečnosti. Jednoduchá a rýchla montáž umožní rekonštrukciu areálu vykonať počas prevádzky štadióna bez obmedzenia podujatí a súťaží, ktoré sa na štadiónoch odohrávajú. 

 

Podľa podmienok súťaže vyhlásenej vlani v novembri rozhodovala ekonomicky najvýhodnejšia ponuka. Spomedzi piatich kritérií mala pri vyhodnocovaní najvyššiu relatívnu váhu cena, a to 50 bodov, na hmotnosť konštrukcie pripadlo dvadsať, na objem priestoru pod tribúnou, čas montáže tribúny s kapacitou minimálne dvetisíc sedadiel a lehotu výstavby po desať bodov. 

Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO) posudzoval námietky proti vylúčeniu zo súťaže pred a po otvorení časti ponúk označených ako kritériá. Úrad nariadil zrušiť dôvod vylúčenia uchádzača pre nesplnenie podmienok účasti, pretože podľa neho bol neopodstatnený. Odvolaním uchádzača proti rozhodnutiu úradu sa následne od mája zaoberala Rada ÚVO, jej rozhodnutie na portáli úradu doteraz nebolo zverejnené. 

 

Spoločnosť Sedasport, s. r. o. bola založená v decembri 2000, v obchodnom registri je zapísaná od januára 2001. Vyrába a montuje sedadlá a tribúny pre športoviská, kiná, divadlá a posluchárne. V roku 2011 prešla reštrukturalizáciou, má základné imanie takmer 101 tis. eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies