Šechný plánuje rozlúčku s kariérou, príde aj päť majstrov sveta vrátane kapitána Šatana

NETKY.SK • 17 August 2018, 15:22 • 2 min
Šechný plánuje rozlúčku s kariérou, príde aj päť majstrov sveta vrátane kapitána Šatana

MICHALOVCE - Niekdajšieho hokejového útočníka Richarda Šechného čaká v sobotu 1. septembra v Michalovciach rozlúčkový zápas s hráčskou kariérou. Štyridsaťšesťročný prešovský rodák v sezóne 2017/2018 vyhral II. ligu s Humenným a ako asistent trénera triumfoval aj v I. lige s Michalovcami.

slovakia

left justify in out

V rozlúčkovom zápase Richarda Šechného nastúpia proti sebe ním zložený výber legiend a hráči prvoligového šampióna HK Dukla Ingema Michalovce. Šechný v oboch tímoch absolvuje polovicu duelu.
 

Ako informuje oficiálny web michalovskej Dukly, pozvanie na akciu prijali piati majstri sveta - Miroslav Šatan, Miroslav Šimonovič, Dušan Milo, Ladislav Čierny a Ladislav Nagy. Do Michaloviec by mali pricestovať aj Martin Bartek, Peter Bartoš, Jiří Bicek, Arne Kroták, Richard Zedník, Juraj Faith, Ján Pardavý, Branislav Jánoš či Adam Lapšanský. V súboji sa predstaví aj hádzanárska legenda Richard Štochl, ktorá tiež nedávno ukončila aktívnu športovú kariéru.

Štyridsaťšesťročný Šechný je štvornásobným majstrom Slovenska, tri tituly získal s Košicami, jeden so Zvolenom. Okrem spomenutých klubov hrával za Michalovce, Kežmarok, Poprad, Banskú Bystricu, Michalovce, Prešov a Detvu. Pôsobil aj v ruskom Nižnekamsku, poľskom Nowom Targu a talianskom Bozene. V slovenskej najvyššej súťaži odohral 728 zápasov s bilanciou 706 bodov za 258 gólov a 448 asistencií. V národnom tíme SR nastúpil v 54 zápasoch, strelil v nich 10 gólov. Slovensko reprezentoval na MS 1999 či ZOH 2002, v roku 1995 bol súčasťou výberu SR pri postupe medzi elitu MS.

"Z hráčskej kariéry najradšej spomínam na štyri majstrovské tituly, najmä tie prvé v Košiciach a Zvolene boli cenné. Krásne spomienky mám aj na turnaj o postup do elitnej kategórie majstrovstiev sveta v Bratislave. Asi každý hokejista túži hrať v NHL, to je asi jediný cieľ, ktorý sa mi nepodarilo naplniť. Jeden rok tam bola iskrička nádeje, ale potom to padlo," priznal Richard Šechný podľa webu Dukly Michalovce.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies