SEC rozhodne o bitcoinových ETF v nasledujúcich 2 mesiacoch

NETKY.SK • 9 August 2018, 17:30 • 2 min
SEC rozhodne o bitcoinových ETF v nasledujúcich 2 mesiacoch

WASHINGTON, D.C. – Americká komisia pre cenné papiere a burzy (SEC) má v nasledujúcich dvoch mesiacoch rozhodnúť o deviatich navrhovaných bitcoinových fondoch obchodovaných na burze (ETF).

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

SEC odložila rozhodnutie o zmene pravidiel, ktoré navrhla burza CBOE BZX a v prípade schválenia by umožnila zalistovanie ETF podporované blockchain startupom SolidX a investičnej spoločnosti VanEck. Návrh SolidX-VanEck bol prvýkrát predložený ešte v júni a je len jedným zo štyroch podaní.

 

img

 

Celkovo bolo podaných už 10 návrhov na bitcoinové fondy od spoločností ProShares, Direxion a GraniteShares, ktoré budú úradníci SEC posudzovať. Spomedzi všetkých návrhov je však jediným fyzickým ETF fondom iba VanEck/Solid X.

 

Konečné termíny sú stanovené časom, kedy boli návrhy zverejnené vo Federálnom registri USA, pričom počiatočné rozhodnutie musí byť vydané do 45 dní od tohto dátumu. SEC môže tieto rozhodnutia odložiť až o 240 dní od zverejnenia v registri.

 

img

 

Termín rozhodnutia o dvoch fondoch spoločnosti ProShares je 23.august, čo je približne o dva týždne. Väčšina termínov rozhodnutí o bitcoinových ETF príde v septembri, keď 15.septembra SEC rozhodne o dvoch fondoch spoločnosti GraniteShares, ktoré boli pôvodne navrhnuté ešte 5.januára 2018. O štyroch fondoch spoločnosti Direxion, ktoré boli navrhnuté 4.januára 2018, rozhodne SEC 21.septembra.

 

img

 

Rozhodnutie o návrhu Solid X/VanEck bolo odložené na 30.septembra. Avšak vzhľadom na to, ako SEC zvažuje tieto návrhy, môže byť rozhodnutie odložené až do konca februára budúceho roka.

 

Samozrejme SEC môže rozhodnúť aj pred stanoveným termínom, tak ako to urobila tento týždeň, ale podľa skúseností z minulosti bude komisia skôr čakať s rozhodnutiami až do konečných termínov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies