Šebej k Trumpovi: EÚ sa bude musieť v bezpečnosti spoliehať viac na seba

NETKY.SK • 9 November 2016, 10:37 • 2 min
Šebej k Trumpovi: EÚ sa bude musieť v bezpečnosti spoliehať viac na seba

BRATISLAVA - Európska únia (EÚ) si bude musieť zvyknúť na to, že v bezpečnostných otázkach sa bude musieť viac spoliehať na seba a nie na pomoc Spojených štátov amerických (USA). V reakcii na zvolenie Donalda Trumpa za amerického prezidenta to pre TASR uviedol predseda Zahraničného výboru Národnej rady SR František Šebej (Most-Híd).

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Únia zrejme bude musieť k bezpečnostným otázkam prispievať viac a nespoliehať sa toľko na pomoc od USA," poznamenal. Trumpa podľa neho zvolili ľudia, ktorí odmietli doterajšiu tzv. washingtonskú politiku, v ktorej by Hillary Clintonová pokračovala.

 

Šebej neočakáva, že zvolením Trumpa nastane "okamžite nejaká katastrofa". Poukazuje však na nepredvítateľnosť novozvoleného amerického prezidenta.

 

Víťazom amerických prezidentských volieb sa stal republikánsky prezidentský kandidát Donald Trump. Porazil svoju demokratickú protikandidátku Hillary Clintonovú. Informovala o tom dnes agentúra AP. Trump má vystriedať v Bielom dome dosluhujúceho Baracka Obamu 20. januára. Republikán bude v poradí 45. prezidentom USA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona