Šebej: Janukovyč je ako politický hráč mŕtvy

NETKY.SK • 23 Február 2014, 12:45 • 2 min
Šebej: Janukovyč je ako politický hráč mŕtvy

BRATISLAVA - Odvolaný ukrajinský prezident Viktor Janukovyč je ako politický hráč mŕtvy, myslí si predseda zahraničného výboru NR SR František Šebej (Most-Híd).

slovakia

left justify in out

„Mal by byť persona non grata pre akékoľvek styky s Európskou úniou a Západom,“ povedal v relácii televízie TA3 V politike. Janukovyč už patrí do politickej minulosti aj podľa Róberta Ondrejcsáka z Centra pre európske a severoatlantické vzťahy.

Európska únia ako celok bola pri posledných udalostiach na Ukrajine podľa Ondrejcsáka celkom pasívna. „Európska únia ako celok okrem sankcií a zmrazenia účtov niektorým ukrajinským predstaviteľom až tak veľa nespravila,“ hodnotil. Ako kľúčoví aktéri sa ukázali členské štáty, ktoré prišli rokovať na Ukrajinu, pripomenul Ondrejcsák.

 

Vplyv Ruska na Ukrajinu zdôraznil v debate riaditeľ Inštitútu bezpečnostných a obranných štúdií Ivo Samson. „Rusko sa ťažko vzdá Ukrajiny,“ hovoril s tým, že náš východný sused predstavuje pre Rusko kultúrne predpolie. Podľa Samsona závisí veľmi od EÚ, či dovolí Rusku vmiešavať sa do ukrajinských záležitostí a od toho, koľko odvahy v tom únia ukáže. „Doteraz veľa odvahy nepreukázala,“ dodal Samson.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies