Šebej: Dostane cenu japonského ministra za propagáciu karate

NETKY.SK • 15 Október 2016, 08:51 • 2 min
Šebej: Dostane cenu japonského ministra za propagáciu karate

BRATISLAVA - Predsedovi Skupiny priateľstva s Japonskom a poslancovi NR SR Františkovi Šebejovi (Most-Híd) slávnostne odovzdajú Cenu ministra zahraničných vecí Japonska za rok 2016 za jeho dlhoročné úsilie v oblasti propagácie karate na Slovensku.

slovakia

left justify in out

Stane sa tak 25. októbra na pôde Veľvyslanectva Japonska v SR. Ako informovala sekcia kultúry a PR japonskej ambasády, cenu Šebejovi udelili už v júli 2016.


Cena ministra zahraničných vecí Japonska sa udeľuje jednotlivcom alebo skupinám, ktorí svojimi mimoriadnymi aktivitami na medzinárodnom poli výrazne prispievajú k vzájomnému porozumeniu a prehlbovaniu priateľských vzťahov medzi Japonskom a cudzími krajinami. Zámerom tohto ocenenia je tiež zvýšiť povedomie japonskej verejnosti o týchto záslužných aktivitách a prejaviť tak podporu a vďaku oceneným za ich úsilie.


V tomto roku bola cenu udelili 142 jednotlivcom a 31 skupinám, pričom 25 jednotlivcov a sedem skupín pochádza z Japonska, 117 jednotlivcov a 24 skupín je zo zahraničia. Všetkým oceneným 20. júla udelil minister zahraničných vecí Japonska Fumio Kišida diplomy a spomienkové predmety. Oceneným, ktorí v tom čase neboli prítomní v Japonsku, odovzdajú diplomy a spomienkové predmety prostredníctvom veľvyslanca alebo generálneho konzula v krajine ich pôvodu.


František Šebej, ktorý pôsobí ako predseda Zahraničného výboru NR SR, vyštudoval psychológiu a od roku 1990 je v politike. Takisto je predsedom Skupiny priateľstva s Japonskom NR SR. Šebej je spoluzakladateľom slovenského karate, stále aktívnym inštruktorom okinawského karate a trénerom Slovenskej federácie karate a bojových umení. Je držiteľom 8. danu karate a 2. danu kobudo. Počas svojej viac než 40-ročnej športovej kariéry bol majstrom Slovenska aj Československa v karate a tiež trénerom československej reprezentácie v karate. František Šebej vydal viacero kníh a publikácií o karate.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona