Šebej dostal za propagáciu karate cenu japonského šéfa diplomacie

NETKY.SK • 26 Október 2016, 07:37 • 2 min
Šebej dostal za propagáciu karate cenu japonského šéfa diplomacie

BRATISLAVA - Predsedovi parlamentného zahraničného výboru a šéfovi Skupiny priateľstva s Japonskom Františkovi Šebejovi dnes v Bratislave slávnostne odovzdali Cenu ministra zahraničných vecí Japonska. Dostal ju za dlhoročné úsilie v propagácii karate na Slovensku. Prevzal si ju na pôde veľvyslanectva.

slovakia

left justify in out

Cena ministra zahraničných vecí Japonska sa udeľuje jednotlivcom alebo skupinám, ktorí svojimi mimoriadnymi aktivitami na medzinárodnom poli výrazne prispievajú k vzájomnému porozumeniu a prehlbovaniu priateľských vzťahov medzi Japonskom a cudzími krajinami. V tomto roku ju udelili 142 jednotlivcom a 31 skupinám.

 

František Šebej je spoluzakladateľom slovenského karate, aktívnym inštruktorom okinawského karate a trénerom Slovenskej federácie karate a bojových umení. Počas svojej viac než 40-ročnej športovej kariéry bol majstrom Slovenska aj Československa v karate a tiež trénerom československej reprezentácie v karate. Vydal viacero kníh a publikácií o karate.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona