Šebej chce vyzvať vládu na objektívne informovanie o súčasnej kríze

NETKY.SK • 17 September 2015, 11:19 • 2 min
Šebej chce vyzvať vládu na objektívne informovanie o súčasnej kríze

BRATISLAVA - Národná rada (NR) SR vyzýva vládu a zainteresované inštitúcie, aby objektívne informovali verejnosť o tom, ako je SR pripravená po kapacitnej, legislatívnej a bezpečnostnej stránke, aby tak zabránila šíreniu strachu a dezinformácií medzi obyvateľstvom, ktoré predstavujú živnú pôdu pre silnejúce prejavy neznášanlivosti, xenofóbie a extrémizmu.

slovakia

left justify in out

Tak znie veta, ktorú dnes navrhol doplniť do uznesenia parlamentu k migračnej kríze predseda Zahraničného výboru NR SR František Šebej (Most-Híd).

 

"Ak niečo vážne ohrozuje bezpečnosť v tejto chvíli, nie sú to vlny migrantov, ale emócie, ktoré môžu narušiť ducha spoločnosti. Strach a nenávisť dokážu rozložiť akúkoľvek komunitu, štát či národ a šíria sa ako metastázy," varoval opozičný poslanec.

 

Šebej zároveň priznal, že nemá patentné riešenie na súčasnú krízu. "Som ale presvedčený, že ho v danej chvíli nemá nikto. Možno mať riešenia parciálne, ktoré by postupne mohli viesť k stabilizovaniu situácie," uznal.

 

uznesenie, ktoré by malo byť výsledkom aktuálnej diskusie parlamentu k problematike utečencov a ktoré chce Šebej doplniť, navrhol predseda Výboru NR SR pre európske záležitosti Ľuboš Blaha (Smer-SD). V jeho texte sa hovorí, že NR SR berie na vedomie informáciu o aktuálnej situácii riešenia migračnej krízy v EÚ. Zároveň pripomína, že vláda SR je na európskych fórach vo vzťahu k utečeneckej kríze viazaná vyhlásením parlamentu z 24. júna 2015. V ňom poslanci okrem iného odmietli povinné kvóty na prerozdelenie utečencov.

 

O tom, ako bude aktuálne uznesenie parlamentu vyzerať, sa rozhodne v záverečnom hlasovaní po skončení rozpravy. Do diskusie sú ešte písomne prihlásení dvaja poslanci, následne bude možnosť prihlásiť sa ústne.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies