Sebavedomý Klaus: Ja by som bol najradšej prezidentom zemegule

NETKY.SK • 26 Marec 2013, 13:40 • 2 min
Sebavedomý Klaus: Ja by som bol najradšej prezidentom zemegule

PRAHA - Bývalý český prezident Václav Klaus sa dnes po prvý raz od odchodu z funkcie stretol v Prahe s novinármi na pôde inštitútu, ktorý nesie jeho meno.

slovakia

left justify in out

Podľa vlastných slov by chcel nájsť po celom starom kontinente viac podobne zmýšľajúcich osobností a vytvoriť z nich skupinu, ktorá by sa mohla pokúsiť s Európou "niečo urobiť a trochu s ňou zatriasť".

Na otázku, či bude kandidovať vo voľbách do Európskeho parlamentu, odpovedal exprezident slovami, z ktorých vyplynulo, že by ho veľmi neuspokojovalo byť iba radovým europoslancom. "To by bolo pre mňa málo," citoval Klausove slová internetový server iDNES.cz.

"Ja by som bol najradšej prezidentom zemegule: Mám bohužiaľ strach, že sa mi to asi nepodarí," zažartoval si pri tejto príležitosti Klaus.

Exprezident sa neobáva ústavnej žaloby pre velezradu, ktorú na neho podali členovia Senátu. "To je politický kŕč istých ľudí nedôstojný pre krajinu," vyhlásil.

Klaus sa vyslovil aj za ukončenie protestnej hladovky, do ktorej vstúpila na jeho podporu istá žena. "Odporúčam, aby to ďalej nerobila. Nemám pocit, že táto hladovka osloví pána Dienstbiera, ten by ju pokojne nechal zomrieť," konštatoval Václav Klaus.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies