Sébastien Loeb sa chystá dobyť Slovakia Ring

NETKY.SK • 10 Máj 2014, 11:48 • 2 min
Sébastien Loeb sa chystá dobyť Slovakia Ring

ORECHOVÁ POTÔŇ – Deväťnásobný majster sveta v rallye, Francúz Sébastien Loeb, sa chystá vyhrať nedeľňajšie preteky FIA WTCC na Slovakia Ringu. V prebiehajúcej sezóne je Loeb na výbornom treťom mieste a do karát mu hrá skúsenosť zo slovenského okruhu z roku 2013. V sprievodných závodoch ETCC sa bude chcieť pre domácim publikom blysnúť aj slovenský pretekár Maťo Homola.

slovakia

left justify in out

Preteky FIA WTCC patria k najdôležitejším a najsledovanejším motoristickým podujatiam na svete. Sébastien Loeb ako mnohonásobný šampión v rally presedlal na okruhové preteky v priebehu roka 2013, kedy ukončil svoju bohatú kariéru na nespevnených povrchoch. Ako jeden z hlavných dôvodov uvádza túžbu po zmene a nové výzvy, ktoré mu odlišné pretekárske odvetvie ponúka. Najočakávanejšia transformácia v motoršporte za posledné desaťročia sa zatiaľ ukazuje ako úspešný krok. V spolupráci s výbornou technikou z dielne Citroën Racing (C-Elysée WTCC) a skúseným tímovým kolegom, štvornásobným majstrom sveta WTCC Yvanom Mullerom, je Sébastien Loeb aktuálne na tretej pozícii v priebežnom poradí a na konte má už aj premiérové víťazstvo z úvodného podujatia v Maroku.

 

Bohatý program supervíkendu na Slovakia Ringu odštartoval už včera. Dnes o 14:00 začínajú tri kvalifikačné kolá seriálu WTCC, po ktorých nasleduje kvalifikácia Európskeho pohára cestných automobilov – ETCC. V nej bude mať Slovensko až dvoch zástupcov.

 

Úspešný Maťo Homola sa pokúsi nadviazať na víťazstvo z minuloročných pretekov a jeho cieľom je celkové prvenstvo pred domácim publikom. Na svojom novom BMW 320 WTCC (1.6 turbo) to však bude mať mimoriadne ťažké. Homolovcom sa po vážnej nehode v závodoch vo Francúzsku podarilo auto opraviť doslova na poslednú chvíľu a tak verme, že Maťo Homola bude mať v dôverne známom domácom prostredí viac šťastia.

 

Druhým zástupcom slovenského motoršportu je Samuel Sládečka, iba 20 ročný talentovaný pretekár, ktorý mal začiatkom sezóny menšie problémy s homologizáciou svojej Alfy Romeo 156 WTCC. Vo svojej triede Super2000 TC2 má aktuálne 13 bodov a okupuje tretie miesto, bod za Švajčiarom Riklim.

 

Najdôležitejšia časť programu je na pláne v nedeľu 10. mája. Program začína pretekmi ETCC o 9:00 (vyhodnotenie pred poludním) a prvé preteky WTCC sú naplánované na 13:15. Medzi druhou a piatou popoludní odporúčame prechádzku v Paddocku, druhé preteky WTCC štartujú o 17:20.

 

Vstupné do Paddocku je 12€, nedeľné vstupenky na tribúny stoja od 7€ (prírodné tribúny) do 40€ (hlavná tribúna).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies