Sebastian Loeb sa s kariérou rozlúčil haváriou

NETKY.SK • 6 Október 2013, 14:30 • 2 min
Sebastian Loeb sa s kariérou rozlúčil haváriou

PARÍŽ - Počas domácej Rely Francúzska mal v prvej rýchlostnej skúške tretej etapy nehodu, pri ktorej prevrátil svoj citroën cez strechu a skončil v priekope.

slovakia

left justify in out

Rekordný deväťnásobný majster sveta Sebastien Loeb zakončil svoju kariéru v rely haváriou. Počas domácej Rely Francúzska mal v prvej rýchlostnej skúške tretej etapy nehodu, pri ktorej prevrátil svoj citroën cez strechu a skončil v priekope. Tridsaťdeväťročný pilot ako i spolujazdec Daniel Elena vyviazli bez zranenia, informovala agentúra Reuters.

Loeb plánoval po tejto sezóne definitívne uzavrieť kariéru v rely, svoje nádeje na víťaznú rozlúčku však pochoval v nedeľu, keď v pravotočivej zákrute vyletel so svojím Citroën DS3 WRC z cesty. Pred nehodou sa pohyboval v priebežnom poradí na štvrtom mieste s minimálnou stratou na krajana Sebastiana Ogiera. Loeb si pri svojom štvrtom štarte v rozlúčkovom ročníku brúsil zuby na tretí triumf a celkovo svoj 79. v kariére. Vedúcu pozíciu na Rely Francúzska prevzal už istý šampión Ogier, ktorý vedie pred Španielom Danim Sordom a Fínom Jari-Mattim Latvalom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies