Sebastian Kurz sa oficiálne stal predsedom ÖVP

NETKY.SK • 2 Júl 2017, 09:41 • 2 min
Sebastian Kurz sa oficiálne stal predsedom ÖVP

VIEDEŇ - Delegáti zjazdu Rakúskej ľudovej strany (ÖVP), ktorý sa konal v sobotu v Linzi, si za svojho predsedu oficiálne zvolili súčasného ministra zahraničných vecí Sebastiana Kurza. Informoval o tom na svojej internetovej stránke rakúsky verejnoprávny rozhlas ORF.

slovakia

left justify in out

Za Kurza (30), ktorý je najmladším šéfom rezortu diplomacie na svete, ako aj v európskych dejinách, hlasovalo 98,7 percenta zúčastnených delegátov zjazdu ÖVP.

 

Voľbou Kurza rozhodli delegáti aj o zakotvení ním požadovanej reformy strany v jej stanovách.

 

V právomoci nástupcu Reinholda Mitterlehnera na čele ÖVP, ktorú Kurz neoficiálne viedol od 15. mája, bude i výber generálneho tajomníka a výkonného šéfa ÖVP, ako aj celého vládneho tímu strany.

 

Spomínaná reforma sa dotkne okrem iného formovania celoštátnej kandidátky pred parlamentnými voľbami, ako aj kandidátky pred voľbami do Európskeho parlamentu (EP). V týchto procesoch sa rozšíria právomoci predsedu strany, ktorý bude mať i právo veta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona