Sebakritický Handzuš: Nehrám dobre, musím sa zlepšiť

NETKY.SK • 15 Január 2014, 17:16 • 2 min
Sebakritický Handzuš: Nehrám dobre, musím sa zlepšiť

CHICAGO - Útočník Chicaga Michal Handzuš priznal, že nie je spokojný so svojou súčasnou hrou. Slovenský hokejista v uplynulých deviatich zápasoch v zámorskej NHL vyšiel bodovo naprázdno, keď si v nich pripísal len päť mínusiek. Zároveň stratil miesto v druhom útoku, tréner Blackhawks Joel Quenneville ho v posledných stretnutiach zaradil do stredu tretej formácie medzi Bryana Bickella a Krisa Versteega.

slovakia

left justify in out

"Nehral som dobre," priznal Handzuš v rozhovore pre ESPNChicago.com. "Nekorčuľoval som dostatočne intenzívne, nešiel som tvrdo za pukmi. Musím sa zlepšiť," tvrdí.

Skúsený center odohral v noci na stredu proti Coloradu (2:3 sn) na ľade len osem minút. Chápe však, prečo ho tréner prestal stavať v druhej lajne. "Rozumiem tomu, nehral som veľmi dobre. Samozrejme, človek je sklamaný, keď niečo nefunguje tak, ako by malo. Musím sa však predovšetkým starať o svoju formu a rozmýšľať, ako pomôcť mužstvu," pokračoval v sebakritike. Podľa Quennevilla sa Handzušov výkon zlepšil v nedeľňajšom dueli proti Edmontonu (5:3). "Mal niekoľko dobrých zápasov. Keď však zvoľní tempo, je to na ňom hneď vidieť. Pritom keď má formu, je pre nás v mnohých smeroch užitočný, napríklad v tom, aký je zodpovedný smerom dozadu."

Handzuša o pár dní spolu s klubovým spoluhráčom Mariánom Hossom čaká let do Soči, kde sa predstavia v drese slovenskej reprezentácie na zimných olympijských hrách. Tridsaťšesťročný útočník si nemyslí, že by jeho telu viac prospelo, keby si mal počas olympijskej prestávky radšej oddýchnuť a v ruskom prímorskom stredisku neštartovať. "Môže to byť dvojsečná zbraň. Pamätám si, že po olympiáde vo Vancouveri som sa cítil v poriadku. Zato chalani, ktorí si dali na dva týždne pauzu, sa nemohli potom snáď aj mesiac rozhýbať," povedal majster sveta z Göteborgu 2002 a vlaňajší víťaz Stanleyho pohára, ktorý v 32 zápasoch prebiehajúcej sezóny nazbieral 10 bodov (4+6).

Podľa Quennevilla sa už Handzuš nevie dočkať vystúpenia pod piatimi kruhmi: "Veľmi sa na olympiádu teší. V jeho veku dostal šancu reprezentovať svoju krajinu a hrať za tím, ktorý má šancu prekvapiť mnoho ľudí. Bude to pre neho zábava. Teší sa, že si tam zahrá s Mariánom. Čo sa nás týka, budeme ho pozorne sledovať, ako na tom bude, čo sa týka odpočinku a energie."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies