Seat chce obmedziť produkciu vo svojich španielskych fabrikách

NETKY.SK • 9 Júl 2013, 07:48 • 2 min
Seat chce obmedziť produkciu vo svojich španielskych fabrikách

MADRID - Španielska automobilka Seat, ktorú vlastní koncern Volkswagen, navrhla zamestnancom zníženie počtu pracovných zmien v snahe vyrovnať sa s klesajúcim dopytom. Spoločnosť o tom informovala v pondelok.

slovakia

left justify in out

"Navrhované opatrenia majú za cieľ vyhnúť sa prepúšťaniu zamestnancov firmy Seat, zároveň však vytvoriť adekvátny vzťah medzi objemom výroby a dopytom po našich produktoch na trhu," píše sa vo vyhlásení automobilky.

Firma navrhuje, aby od septembra do decembra 2013 s využitím princípu rotácie každý deň ostalo doma 571 zo zamestnancov jej dvoch katalánskych fabrík. Automobilka tiež chce v poslednom štvrťroku na 16 dní zastaviť jednu z výrobných liniek, čo sa dotkne 2 800 zamestnancov, pričom v roku 2014 sa plánujú ďalšie obmedzenia produkcie. 

Spoločnosti Seat sa v roku 2012 vďaka úspešnému modelu Audi Q3 podarilo znížiť svoju čistú stratu o polovicu na 30 mil. eur a pozdvihnúť objem predaja o 20,6 % na 6,1 mld. eur. Podobne ako iní výrobcovia v Európe však bojuje so slabým dopytom v krajinách južnej Európy. V Španielsku v júni predaje medziročne klesli o 0,7 %. Svoj návrh na obmedzenie výroby automobilka odovzdala odborovým organizáciám a katalánskej regionálnej vláde a podľa vlastných informácií si ponechá 15 dní na konzultácie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona