Seaman: Zbaviť sa Wengera by bolo riskantné

NETKY.SK • 5 Apríl 2016, 10:49 • 2 min
Seaman: Zbaviť sa Wengera by bolo riskantné

LONDÝN - Aj keď sa na hlavu Arséna Wengera rok čo rok po neúspešnom útoku na titul v anglickej futbalovej Premier League valí kritika z každej strany, bývalý zverenec tohto francúzskeho kouča David Seaman si nemyslí, že 66-ročný tréner by mal odísť z Arsenalu.

slovakia

left justify in out

"Bol by to riskantný krok," domnieva sa podľa The Mirror niekdajšia brankárska jednotka "kanonierov" a pridáva dôvod: "Klub by mohla postihnúť podobná kríza ako Manchester United, keď ho opustil Sir Alex Ferguson. Arsenal nemusí spraviť rovnakú chybu. Wenger je podľa mňa skvelý kouč, spolupracoval som s ním sedem či osem rokov. Moja mienka o ňom sa nezmenila, som za jeho zotrvanie."

V súčasnosti 52-ročný Seaman získal s Arsenalom tri ligové tituly (1991, 1998, 2002), posledné dva pod Wengerovým vedením. Tím potom triumfoval v Premier League ešte v roku 2004 a odvtedy márne bojuje o prvenstvo. "Otravujú ma všetky tie negatívne reči o klube. Chápem jeho priaznivcov, z čakania na titul sú frustrovaní, ja občas tiež, keďže som veľký fanúšik. Mali by sme sa však pokúsiť myslieť pozitívne. Arséne má skvelú bilanciu, ale vždy bude pod tlakom, až kým nezíska ďalšiu trofej. Počkajme si na záver tejto sezóny, pozrime sa, kde sa to pokazilo a napravme to," vyzýva David Seaman.

V tabuľke tretí Arsenal teoreticky stále má šancu na prvenstvo v tejto ligovej sezóne, ale aj keby vyhral všetkých sedem zostávajúcich duelov do konca ročníka, musel by sa spoliehať na zaváhania tímov pred ním - Tottenhamu a najmä senzačného lídra poradia Leicesteru City.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies