SE vraj majú záujem o privatizáciu poľskej spoločnosti Enea

NETKY.SK • 18 August 2010, 13:53 • 2 min
SE vraj majú záujem o privatizáciu poľskej spoločnosti Enea

SE vraj majú záujem o privatizáciu poľskej spoločnosti Enea

slovakia

left justify in out

Slovenské elektrárne (SE) vraj majú záujem o kúpu väčšinového podielu v poľskej spoločnosti Enea. Informuje o tom poľský denník Puls Biznesu, ktorému sa podarilo získať neoficiálny zoznam záujemcov.
      Účasť na tendri už potvrdili poľská investičná spoločnosť Kulczyk Investments a francúzsky plynárenský gigant GDF Suez. Podľa denníka Puls Biznesu predbežné ponuky okrem spomínaných spoločností podali aj český Energetický a průmyslový holding (EPH), francúzsky koncern Electricité de France (EdF) a španielska Iberdola.
      Poľské ministerstvo financií odmietlo zverejniť zoznam záujemcov. Ako argument uviedlo, že je to na ich žiadosť. Puls Biznesu podľa vlastných slov získal neoficiálny "dlhý zoznam" firiem, ktoré minulý piatok (13.8.) podali ponuky na kúpu väčšinového podielu v Enei.

Zdroj: TASR/Puls Biznesu



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies