SE ukončili odstávku 1. bloku Atómových elektrární Mochovce

NETKY.SK • 18 Apríl 2015, 11:38 • 2 min
SE ukončili odstávku 1. bloku Atómových elektrární Mochovce

MOCHOVCE - Slovenské elektrárne, spoločnosť skupiny Enel, ukončili v piatok 17. apríla generálnu odstávku 1. bloku Atómových elektrární Mochovce prifázovaním prvého turbogenerátora.

slovakia

left justify in out

Táto strednodobá odstávka bola prvou v pláne generálnych odstávok slovenských atómových elektrární na rok 2015, informovala hovorkyňa Slovenských elektrární, a. s., Janka Burdová. Odstávky a opravy sú podľa jej slov štandardnou súčasťou životného cyklu každej elektrárne a uskutočňujú sa podľa dlhodobo plánovaného procesu.

 

Odstávka na prvom bloku Atómovej elektrárne Mochovce zahŕňala  úplné vyvezenie paliva z reaktora a oddrenážovanie reaktora. Vyžiadalo si ho privarenie novej potrubnej trasy núdzového chladenia reaktora, využívanej v prípade ťažkej havárie. „Ide o jedno z opatrení zameraných na prevenciu ťažkých havárií, ktoré majú byť zrealizované do konca tohto roka,“ skonštatovala Burdová. Po vykonaní údržby bola vykonaná pevnostná tlaková skúška.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona