SDKÚ vyzýva stredopravé strany k spolupráci vo všetkých regiónoch

NETKY.SK • 30 Máj 2013, 13:27 • 2 min
SDKÚ vyzýva stredopravé strany k spolupráci vo všetkých regiónoch

BRATISLAVA – Prezídium SDKÚ-DS vyzýva stredopravé politické strany vo všetkých regiónoch na vzájomnú spoluprácu a vytvorenie alternatívy voči strane Smer-SD.

slovakia

left justify in out

Ako sa uvádza vo vyhlásení prezídia, je to jediná cesta ako uspieť a ešte stále nie je neskoro. Prezídium SDKÚ-DS zároveň s uspokojením konštatovalo, že regionálne zväzy SDKÚ-DS túto výzvu v praxi napĺňajú. Ústredná rada SDKÚ-DS ešte 16. februára 2013 prijala výzvu, aby stredopravé strany vo voľbách do VÚC spolupracovali a nešli do koalície so stranou Smer-SD.

Trojica stredopravých parlamentných strán KDH, Most-Híd a SDKÚ-DS dlhodobo rokuje o spolupráci pred regionálnymi voľbami. V pondelok KDH v Nitrianskom kraji podpísalo koaličnú zmluvu so Smerom-SD. SDKÚ-DS odskočilo od jej podpísania tesne pred tým. V Banskobystrickom kraji by mala ísť do volieb tiež koalícia Smeru-SD a KDH. V Košickom kraji zas Most-Híd preferuje podporu súčasnému županovi Zdenkovi Trebuľovi, ktorý je nominant Smeru-SD. V Trnavskom kraji navrhli ako kandidátov na županov KDH (Ivan Uhliarik) aj Most-Híd (József Nagy).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies