SDKÚ vyzýva Fica, aby odolal lobistom a stiahol zákon o vodách

NETKY.SK • 8 Júl 2014, 10:56 • 2 min
SDKÚ vyzýva Fica, aby odolal lobistom a stiahol zákon o vodách

BRATISLAVA – SDKÚ-DS žiada Roberta Fica, aby odolal tlaku lobistov a návrh zákona o vodách ešte dnes stiahol z rokovania NR SR. Ako povedal dnes predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo pre agentúru SITA, inak sa ukáže, že Smeru ide o vývoz vody, nie o jeho zákaz a hrá s občanmi neúprimnú a falošnú hru.

slovakia

left justify in out

Dodal, že vláda Roberta Fica sa pri zámere umožniť na základe povoleniek vyvážať vodu zo Slovenska rôznym špekulantom dostala pod silný tlak verejnosti aj opozície, čo podľa neho dokazuje dnešné oznámenie, že vláda plánuje novelizovať Ústavu SR s cieľom zákazu vývozu pitnej, minerálnej a geotermálnej vody za hranice Slovenska.

 

Parlament bude tento týždeň rokovať o novele vodného zákona. Do rozpravy je prihlásených ešte deväť zákonodarcov. Právna norma okrem iného zavádza pravidlo, že preprava a prevoz vody mimo územia Slovenska má podliehať povoleniu štátu. Taktiež stanovuje lehoty na odber povrchových a podzemných vôd na desať rokov, čím sa má rozšíriť priestor na ochranu a spravodlivé rozdeľovanie vody. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies