SDKÚ víta Chorvátsko na spoločnej európskej lodi

NETKY.SK • 1 Júl 2013, 07:44 • 2 min
SDKÚ víta Chorvátsko na spoločnej európskej lodi

BRATISLAVA - Vstup Chorvátska do Európskej únie je dôležitým medzníkom pri rozširovaní spoločného európskeho projektu a pozitívnym signálom nádeje aj pre ďalšie krajiny regiónu západného Balkánu. Uviedol to podpredseda SDKÚ-DS Ivan Štefanec v reakcii na vstup Chorvátska do únie.

slovakia

left justify in out

"Vítame Chorvátsko na našej spoločnej európskej lodi a tešíme sa z tejto významnej udalosti," hovorí Štefanec. Význam tohto kroku je pre SDKÚ-DS zvýraznený udalosťami zo začiatku eurointegračných rokovaní, ktoré presadil vtedajší slovenský premiér Mikuláš Dzurinda. 

Chorvátske členstvo v Európskej únii je významné nielen pre krajiny, ktoré ešte v deväťdesiatych rokoch minulého storočia bojovali, ale aj pre našich občanov, ktorí s obľubou navštevujú pobrežie Jadranu. Aj pri tejto významnej príležitosti rozšírenia EÚ po šesť a pol roku si SDKÚ-DS uvedomuje, že členstvo v EÚ znamená pre každú krajinu nové šance a príležitosti. "Podmienky na lepší život občanov ale tiež súvisia s realizáciou potrebných reforiem a dodržiavaním pravidiel, ktoré vždy na európskej úrovni presadzujeme," dodal Štefanec. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona