SDKÚ: Štát by nemal pýtať peniaze za úkony, do ktorých občanov núti

NETKY.SK • 4 August 2015, 09:43 • 2 min
SDKÚ: Štát by nemal pýtať peniaze za úkony, do ktorých občanov núti

BRATISLAVA - Slováci sú do využitia niektorých služieb podľa SDKÚ-DS nútení štátom a ešte za to aj zaplatia. Je preto spravodlivé, aby úrady za tieto úkony nežiadali peniaze, myslí si predseda strany Pavol Frešo.

slovakia

left justify in out

"Treba v tomto systéme nastoliť spravodlivosť, aby nešlo o ďalšiu vynútenú daň," informoval TASR. Príkladom je podľa jeho slov dedičské konanie, ktoré prebieha bez toho, aby oň pozostalí požiadali. "Automaticky sa stávajú účastníkmi konania pred súdom a podľa výšky zdedeného majetku musia zaplatiť od 6,50 do 165,50 eura," vysvetlil Frešo.

 

Neopomenul ani zápis do katastra nehnuteľností či poplatky za výpis z registra trestov pre potreby štátnej a verejnej správy. Zoznam v prípade poplatkov, "ktoré komplikujú život živnostníkom alebo podnikateľom", by bol podľa Freša oveľa dlhší. Tvrdí, že cieľom SDKÚ-DS je minimalizovať zásahy štátu do života Slovákov, hoci si uvedomuje, že niektoré zásahy sú nevyhnutné. Ak chce štát podľa strany podporovať vznik nových pracovných miest, nemal by pýtať peniaze ani za mnohé povinné úkony.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies