SDKÚ: Smer by mal stiahnuť Flašíkovú Beňovú z kandidátky

NETKY.SK • 18 Marec 2014, 11:34 • 2 min
SDKÚ: Smer by mal stiahnuť Flašíkovú Beňovú z kandidátky

BRATISLAVA – SDKÚ-DS vyzýva stranu Smer-SD, aby stiahla Moniku Flašíkovú Beňovú z kandidátky do eurovolieb pre jej názory na krymské referendum.

slovakia

left justify in out

Ako povedal dnes na tlačovej besede predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo, celá EÚ odmietla uznať referendum na Kryme a preto bol šok pre jeho stranu, keď dlhoročná poslankyňa EP hovorí o rešpektovaní výsledkov referenda. Podľa neho je hanba, že Flašíková Beňová rešpektuje výsledky nelegitímneho referenda. „Flašíková Beňová je hanbou a robí Slovensku hanbu svojím vyjadrením, pretože ako dvojka na kandidátke sa nemôže vyjadrovať v rozpore s názorom vlády,“ vyhlásil Frešo. Podľa neho ľudia, ktorí takýmto spôsobom podporujú agresívne správanie sa a fiktívne referendá, ohrozujú bezpečnosť v celej Európe. Slovenský eurokomisár Maroš Šefčovič ako líder kandidátky Smeru-SD nemôže strkať hlavu do piesku, ale musí v tomto prípade rázne konať. „Čo je ťažké pre európskeho byrokrata, ale dúfajme, že zaberie, lebo hanba je obrovská,“ dodal s tým, že Šefčovič nemôže dopustiť, aby mal okolo seba ľudí s takto extrémistickým názorom v totálnom rozpore s EÚ. Podľa podpredsedu SDKÚ-DS Ivana Štefanca europoslankyňa by sa mala ospravedlniť občanom Slovenska za svoje škandalózne výroky.

 

Neuznanie krymského referenda Spojenými štátmi a ďalšími krajinami nie je podľa europoslankyne Moniky Flašíkovej Beňovej v poriadku. Ako povedala pre agentúru SITA, ak príde 85 percent obyvateľov autonómnej časti na referendum a z nich sa 95 percent vyjadrí, že si inak predstavujú svoje postavenie, nemôže nikto povedať, že to bude ignorovať. Flašíková Beňová odmieta prirovnávať Krym ku Kosovu alebo slovenským Maďarom. „To sú rozdielne veci. Na Slovensku nemáme autonómnu časť. Tam došlo na referendum 85 percent obyvateľov,“ povedala. Podľa nej je hanba, ako si niekto takto predstavuje demokraciu. „Jedného dňa si politici povedia, že nerešpektujú volebný výsledok. Ľudia sa na Kryme rozhodli. USA urazila 85 percent obyvateľov Krymu. Ja demokraciu rešpektujem, aj keď jej výsledok nie je pre mňa pozitívny,“ dodala. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies