SDKÚ nepodporí Kotlebu ani Maňku

NETKY.SK • 19 November 2013, 10:53 • 2 min
SDKÚ nepodporí Kotlebu ani Maňku

BANSKÁ BYSTRICA - Slovenská demokratická a kresťanská únia-Demokratická strana (SDKÚ-DS) nepodporí v druhom kole volieb predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) žiadneho z kandidátov.

slovakia

left justify in out

Uznieslo sa na tom jej banskobystrické krajské predsedníctvo, podľa ktorého stav sociálneho a hospodárskeho úpadku, v ktorom sa voliči uchyľujú aj k podpore extrémizmu, je dôsledkom vlády strany Smer-SD od roku 2006.

„Postoj SDKÚ-DS k extrémizmu je jednoznačne odmietavý. Zároveň je SDKÚ-DS dlhodobým kritikom strany Smer-SD, ktorá priviedla spoločnosť k ekonomickému a sociálnemu úpadku, rastu nezamestnanosti a sociálnym problémom. Za tejto situácie SDKÚ-DS nemôže v druhom kole volieb predsedu BBSK podporiť kandidáta zastupujúceho extrémizmus ani podpredsedu Smeru-SD - strany, ktorá prehlbuje regionálne rozdiely a vytvára podmienky pre rast extrémizmu,“ uvádza krajské predsedníctvo SDKÚ-DS vo svojom uznesení. 

Do druhého kola volieb predsedu BBSK postúpil súčasný župan a podpredseda Smeru-SD Vladimír Maňka, kandidujúci za koalíciu Smer-SD, KDH, Strana maďarskej komunity, Strana moderného Slovenska, Ľudová strana-HZDS, Hnutie za demokraciu, Strana zelených, a informatik Marian Kotleba, kandidát Ľudovej strany Naše Slovensko. Maňku v prvom kole volilo 60 960 občanov a získal tak 49,47 percenta hlasov zúčastnených voličov, Kotlebu volilo 26 251 občanov, čo je 21,30 percenta zúčastnených voličov. Poslanec Národnej rady SR za SDKÚ-DS Ľudovít Kaník, ktorý vo voľbách župana kandidoval za koalíciu SDKÚ-DS, Most-Híd, Sloboda a Solidarita, skončil so ziskom 18 571 hlasov (15,07 %) na treťom mieste. Na prvom kole volieb župana sa v Banskobystrickom kraji zúčastnilo 24,59 percenta oprávnených voličov, vyberali si spomedzi 11 kandidátov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona