SDKÚ má opustiť bratislavský krajský šéf Luciak

NETKY.SK • 11 December 2014, 15:50 • 2 min
SDKÚ má opustiť bratislavský krajský šéf Luciak

BRATISLAVA - Šéf bratislavského regionálneho zväzu SDKÚ-DS Michal Luciak odíde zo strany. Oznámiť sa to chystá podľa informácií TASR dnes na predsedníctve zväzu. Spolu s ním by mali odísť aj ďalší členovia.

slovakia

left justify in out

Šéfka Ústrednej rady SDKÚ-DS a bývalá staromestská starostka Tatiana Rosová sa k tejto téme vyjadrovať pred rokovaním nechce. Dôležitá podľa nej bude diskusia na predsedníctve. Nepovedala, či zvažuje odchod aj ona.

 

Z SDKÚ-DS od minulého roka odišli viaceré známe tváre, Lucia Žitňanská (dnes Most-Híd), Miroslava Beblavý (dnes Sieť), Magdaléna Vášáryová aj zakladateľ Mikuláš Dzurinda a Ivan Mikloš.

 

Naposledy odišli Martin Fedor, ktorý ide do Siete k Radoslavovi Procházkovi, a Viliam Novotný, ktorý bude pomáhať Eve Babitzovej s jej stranou Šanca.

 

Otázny je aj Jozef Mikuš, ktorý ako prvý z podpredsedov strany odstúpil z funkcie. Isté nie je ani to, ako sa zachová Eugen Jurzyca. Dôvodom doterajších odchodov bola nespokojnosť s fungovaním a vedením strany.

 

Strane po odchodoch zanikol v Národnej rade SR poslanecký klub. Má dvoch europoslancov Ivana Štefanca a Eduarda Kukana. Zo známych mien je v strane Pavol Frešo, ktorý jej šéfuje, a Ľudovít Kaník, ktorý má momentálne na starosti stranícke financie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies