SDKÚ kritizuje Ficove výroky o zjemnení sankcií voči Rusku

NETKY.SK • 22 Február 2015, 18:33 • 2 min
SDKÚ kritizuje Ficove výroky o zjemnení sankcií voči Rusku

BRATISLAVA - Premiér Robert Fico podľa strany SDKÚ-DS zase nevynechal príležitosť, aby spochybnil potrebu tvrdého a jednotného postoja voči politike ruského prezidenta Vladimira Putina voči Ukrajine.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Ústup od sankcií v čase, keď sa Putin vysmieva svojou politikou porušovania medzinárodného práva celej Európe a svetu, by bola jeho víťazstvom," uviedla v stanovisku SDKÚ-DS. Premiér Fico v dnešnej relácii RTVS O 5 minút 12 povedal, že by bolo možno dobré podporiť prímerie na Ukrajine zjemnením sankcií voči Rusku. "Myslím si, že je čas, kedy by sme mohli na Európskej rade povedať, že poďme sa pozrieť na niektoré sankcie, či nepodporíme prímerie tým, že ich zjemníme alebo zmäkčíme," vyhlásil. "Treba zopakovať, že Fico sa správa opakovane ako Putinov agent a nie ako predstaviteľ členskej krajiny EÚ a NATO," konštatuje SDKÚ-DS.


Ospravedlňovanie a zľahčovanie agresie Ruska je podľa SDKÚ-DS posmelením agresora. Fico by sa mal podľa opozičnej strany snažiť zabezpečiť odškodnenie pre slovenské firmy, ktoré pre nevyhnutné sankcie stratili objednávky. "V tomto smere ale nepodniká nič, na rozdiel od iných krajín EÚ. "Vytvára to dojem, že sa snaží využiť tieto ťažkosti niektorých slovenských firiem na vytváranie negatívnych nálad voči EÚ a voči spoločným protiruským sankciám," dodáva SDKÚ-DS. Fico v televíznej debate spomenul zoznam ľudí, ktorí nemôžu pre sankcie cestovať. "Na jednej strane hovoríme, že máme viesť dialóg s ruskou stranou, na druhej strane sme zakázali predsedovi ruského parlamentu Naryškinovi cestovať po Európe. Dialóg sa nedá viesť s ľuďmi, ktorí nemôžu cestovať," hovoril premiér. Podľa neho by bolo dobré urobiť niečo aspoň "symbolické.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona