SDKÚ je najzadlženejšou zo všetkých politických strán

NETKY.SK • 11 Júl 2015, 11:05 • 2 min
SDKÚ je najzadlženejšou zo všetkých politických strán

BRATISLAVA – Najzadlženejšou stranou z politických subjektov, ktoré dostávajú príspevok od štátu, je SDKÚ-DS. Zatiaľ čo majetok strany dosahuje 81-tisíc eur, záväzky tvoria 1,5 milióna eur.

slovakia

left justify in out

Vyššie záväzky ako majetok má zo všetkých ďalších strán už iba neparlamentná SNS, ktorej záväzky predstavujú 496-tisíc a majetok 16-tisíc eur. Vyplýva to z výročných finančných správ politických strán za rok 2014, ktoré predložili parlamentu.


Opozičná SDKÚ-DS hospodárila v roku 2014 s príjmami 913-tisíc eur, výdavky dosiahli 759-tisíc eur. Najviac dala strana Pavla Freša na osobné výdavky - 309-tisíc eur a na správne výdavky - 234-tisíc eur. Na vzdelávanie a politickú prácu išlo 118-tisíc eur, iné výdavky dosiahli 97-tisíc eur. Do volebných kampaní SDKÚ-DS v roku 2014 nedala ani euro, hoci sa minulý rok konalo trojo volieb – prezidentské, eurovoľby a voľby primátorov a starostov.


SDKÚ-DS v uplynulom roku na daroch vyzbierala 243-tisíc eur. Niekdajšiemu lídrovi pravice prispela najvyššou sumou spoločnosť EPLFINANCE z Prešova, a to vo výške stotisíc eur. Napríklad Eva Oravcová z Bratislavy darovala SDKÚ-DS vlani 30-tisíc eur, Martin Izák z Bratislavy 27 500 eur, Milan Trstenský z Bratislavy 20-tisíc eur, Valerián Potičný a Martin Káčer (obaja z Bratislavy) po 15-tisíc eur, Július Piliar z Hája dal šesťtisíc eur, firma RH GATA, s.r.o. z Holíča, Jaroslav Ježek z Bratislavy, Ľudovít Kaník z Banskej Štiavnice a Ján Odzgan z Bratislavy po päťtisíc eur, Michal Jánošík z Holíča prispel 3 300 eurami. Na členských príspevkoch SDKÚ-DS vyzbierala 103-tisíc eur.


Zo štátneho rozpočtu dostala vlani SDKÚ-DS 565-tisíc eur, z toho 306-tisíc eur predstavoval príspevok na činnosť a 259-tisíc eur príspevok za poslanecké mandáty.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona