SDKÚ-DS zapojí do práce strany svojich europoslancov

NETKY.SK • 20 Január 2015, 08:34 • 2 min
SDKÚ-DS zapojí do práce strany svojich europoslancov

BRATISLAVA - SDKÚ-DS presadzuje úzku spoluprácu medzi zástupcami SDKÚ-DS v Európskom parlamente s regionálnymi štruktúrami strany.

slovakia

left justify in out

Preto europoslancom ponúka strana vlastné priestory, v ktorých môžu fungovať aj poslanecké kancelárie. „Vytvorí sa tak priestor pre intenzívnejšiu spoluprácu a komunikáciu s našimi voličmi a členmi, ktorí o to prejavujú záujem,“ povedal po rokovaní prezídia predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo.

 

SDKÚ-DS očakáva vznik platformy, v ktorej bude priestor na predstavovanie návrhov a vízií členov strany, ktoré môžu byť inšpiratívne a podnetné pre členov strany zastupujúcich Slovensko v Bruseli a Štrasburgu. „Poslanci Európskeho parlamentu zároveň získajú príležitosť pre informovanie o dianí v centre EÚ a na vysvetľovanie jednotlivých krokov a rozhodnutí európskych inštitúcií,“ dodal Frešo. 

 

Prezídium SDKÚ-DS zároveň schválilo štruktúru deviatich odborných sekcií pre lepší život strednej vrstvy. Tie budú zodpovedné za prípravu programu strany do parlamentných volieb 2016. “Sekcie budú otvorené pre členov strany aj nezávislých odborníkov a orientovať sa budú na zlepšenie životných podmienok strednej vrstvy,“ vysvetlil Frešo. Ich počet sa podľa predsedu môže zmeniť v závislosti od požiadaviek členov. „Tých oslovíme s ponukou na členstvo ako prvých už v najbližších dňoch,“ konštatoval. 

 

Frešo verí, že zo sekcií vznikne silný programový nástroj schopný prinášať riešenia najmä vo vzťahu k strednej vrstve, ktorá za posledné roky znáša najväčšie bremeno dopadov zlých vládnych opatrení v ekonomickej aj sociálnej oblasti. Strana bude mať sekcie zdravotníctva, rodiny a sociálnej spravodlivosti, podnikania a zamestnanosti, dopravy a hospodárstva, regionálnej samosprávy, spravodlivosti a bezpečnosti, zahraničnej politiky, vzdelávania, pôdohospodárstva a životného prostredia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies