SDKÚ-DS vylúčili európski ľudovci zo svojich radov, strana neplatila členské príspevky

NETKY.SK • 10 Apríl 2018, 12:47 • 2 min
SDKÚ-DS vylúčili európski ľudovci zo svojich radov, strana neplatila členské príspevky

BRATISLAVA - Bývalú vládnu stranu SDKÚ-DS, ktorú zakladal dlhoročný premiér Mikuláš Dzurinda, dnes vylúčili z Európskej ľudovej strany (EPP).

slovakia

left justify in out

Dôvodom bolo, že strana neplatila členské príspevky a fakticky neexistuje, pretože nemá štruktúry a členov. Návrh na vylúčenie predložilo predsedníctvo EPP. Dnes o návrhu rozhodli v Bruseli zástupcovia členských strán.

EPP je najsilnejšia frakcia v Európskom parlamente. Združuje viac ako 70 európskych politických strán. Európska ľudová strana je združením strán pravého stredu z krajín EÚ. Od júla 1999 je najsilnejšou politickou skupinou v Európskom parlamente. Spája strany kresťanských demokratov, konzervatívcov a ďalšie hlavné politické prúdy stredu a pravicového stredu. Členskými stranami EPP sú zo Slovenska dnes už len KDH, Most-Híd a Strana maďarskej komunity.

SDKÚ-DS dnes v EP zastupuje jeden poslanec a to Eduard Kukan. Jeho stranícky kolega Ivan Štefanec počas prebiehajúceho volebného obdobia prestúpil do KDH. Zo slovenského parlamentu vypadla SDKÚ po parlamentných voľbách v roku 2016.

 

img
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona