SDKÚ-DS vidí pri vodnom zákone silnú paralelu s predajom emisií

NETKY.SK • 24 Jún 2014, 13:02 • 2 min
SDKÚ-DS vidí pri vodnom zákone silnú paralelu s predajom emisií

BRATISLAVA - Navrhovaná novela vodného zákona umožní obchodovanie s vodou, pričom je pri nej viditeľná silná paralela s kauzou predaja emisných kvót.

slovakia

left justify in out

Na dnešnej tlačovej konferencii to vyhlásil predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo, ktorý predstavil priority strany na blížiacej sa 36. schôdzi NR SR.
     

"Dávať niekomu dnes licenciu na päť rokov dopredu vnímame ako nezodpovedné. Zákon primárne nepodporíme a budeme žiadať záruky od vlády, ktoré zabránia, aby sa obchodovalo s vodou podobne, ako sa obchodovalo s emisiami," deklaroval.
     

SDKÚ-DS sa chce opätovne venovať aj tzv. malej rómskej reforme, čo je balík štyroch zákonov, pod ktoré sa podpísal aj vládny splnomocnenec pre rómske komunity Peter Pollák (OĽaNO). "Narastajúci problém sociálnej odkázanosti v rómskom etniku je jedným z najväčších problémov Slovenska spolu so starnutím populácie. Problém graduje a ak sa nebude riešiť, bude pre túto krajinu časovanou bombou," upozornil poslanec Ľudovít Kaník. Podľa jeho slov vláda nie je schopná predložiť vlastné riešenia a SDKÚ-DS preto ukazuje "konštruktívnu cestu a nahrádza vládne riešenia".
     

Predstavitelia strany sa chcú na schôdzi venovať aj bilancovaniu desaťročného členstva Slovenska v EÚ. "Desať rokov bolo úspešných najmä preto, lebo Slovensko urobilo zásadné štrukturálne zmeny. S nástupom Roberta Fica sa reformy zastavili, tie sú však potrebné, aby sme rástli a aby sa ľudia mali lepšie," zdôraznil podpredseda SDKÚ-DS Ivan Štefanec.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies