SDKÚ-DS po voľbách nevstúpi do spolupráce so Smerom-SD

NETKY.SK • 10 Január 2012, 09:21 • 2 min
SDKÚ-DS po voľbách nevstúpi do spolupráce so Smerom-SD

SDKÚ-DS po voľbách nevstúpi do spolupráce so Smerom-SD

slovakia

left justify in out

img

Strana SDKÚ-DS po marcových parlamentných voľbách nevstúpi do spolupráce so Smerom-SD. "Naše rozhodnutie je vedené záujmom, aby Slovensko malo voči Smeru-SD jasnú politickú a programovú alternatívu," vysvetlil na dnešnej tlačovej konferencii predseda Mikuláš Dzurinda s tým, že toto rozhodnutie je záväzné.
Zároveň vyhlásil, že SDKÚ-DS mieni čo najtesnejšie a čo najaktívnejšie spolupracovať s KDH a Mostom-Híd. "Mala by byť základom jasnej politickej alternatívy," zdôraznil. Dzurindovci chcú, aby po marcových voľbách mohlo Slovensko pokračovať v potrebných začatých zmenách.
Dzurinda je presvedčený, že Slovensko potrebuje vládu, ktorá udrží krajinu v eurozóne a bude na európskej úrovni presadzovať opatrenia, ktoré udržia euro. Rovnako vládu, ktorá udrží rovnú daň, udrží a posilní pružnosť Zákonníka práce a presadí reformu odvodov. Tú vníma strana ako kľúčovú pre rozvoj celej strednej vrstvy.
Nová vláda tiež podľa Dzurindu musí urobiť zmeny v zdravotníctve a poriadok v justícii. Vyhlásil tiež, že Slovensko potrebuje vládu, ktorá bude dôsledne trvať na vymenovaní legitímne zvoleného generálneho prokurátora Jozefa Čentéša.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona