SDKÚ-DS nepodporí Belicu za predsedu Nitrianskeho kraja

NETKY.SK • 28 Máj 2013, 10:51 • 2 min
SDKÚ-DS nepodporí Belicu za predsedu Nitrianskeho kraja

BRATISLAVA – SDKÚ-DS nepodporí kandidáta Smeru na predsedu Nitrianskeho samosprávneho kraja Milana Belicu.

slovakia

left justify in out

„SDKÚ-DS vyzýva stredo-pravé strany na rokovania o spoločnom postupe pri kandidátovi na post predsedu Nitrianskeho samosprávneho kraja vo voľbách do VÚC,“ uvádza sa vo vyhlásení Predsedníctva Regionálneho zväzu Nitra, ktoré poskytlo agentúre SITA. Predsedníctvo Regionálneho zväzu Nitra v pondelok rozhodlo, že dnes nepodpíše koaličnú zmluvu pre voľby do VÚC so Smerom a KDH. Predsedníctvo hľadá spoločného kandidáta stredo-pravých strán na predsedu kraja.

Strany Smer-SD a KDH dnes podpísali koaličnú zmluvu do regionálnych volieb v Nitrianskom samosprávnom kraji bez SDKÚ-DS. V závere minulého týždňa sa síce dohodli všetky tri strany na podpise zmluvy, SDKÚ-DS však po pondelňajšom vnútrostraníckom rokovaní spochybnilo jeden bod koaličnej zmluvy – kandidáta na predsedu samosprávneho kraja. Strana dostala od ostatných dvoch koaličných partnerov dva týždne na vyjadrenie, či bude stavať vlastného kandidáta alebo nie. Ak áno, nebude sa môcť stať súčasťou koalície, povedal dnes pri podpise zmluvy krajský šéf Smeru-SD Tibor Glenda.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies