SDKÚ-DS: Európa urobila nomináciou Junckera správny krok

NETKY.SK • 28 Jún 2014, 15:44 • 2 min
SDKÚ-DS: Európa urobila nomináciou Junckera správny krok

BRATISLAVA - Európa urobila nomináciou Jean- Claude Junckera na post predsedu Európskej komisie podľa podpredsedu SDKÚ-DS Ivana Štefanca ďalší správny krok.

slovakia

left justify in out

Ako povedal Štefanec dnes pre agentúru SITA, nomináciou Junckera členské štáty potvrdili, že chcú hľadať silné riešenia svojich súčasných ekonomických problémov a výziev, pred ktorými únia stojí. Predsedu strany Pavla Freša teší, že v čase, keď sú pre Európsku úniu kľúčové ekonomické otázky, predstavitelia členských štátov rozhodli, že ju má viesť práve J. Claude Juncker. „Je víťazstvom zdravého rozumu, je to politik európskeho formátu, ktorý zosobňuje zodpovednú hospodársku politiku. Pre EPP, ktorej je strana SDKÚ-DS členom, je to ďalšie víťazstvo a povzbudenie," povedal pre agentúru SITA Pavol Frešo. Podľa europoslanca Eduarda Kukana je Juncker veľký priateľ Slovenska, ktorý vždy podporoval naše eurointegračné úsilie.

 

Juncker nahradí vo funkcii šéfa EK Josého Manuela Barrosa. Vo funkcii ho musí schváliť Európsky parlament, kde je hlasovanie naplánované na 16. júla. Juncker stál na čele Luxemburského kráľovstva s polmiliónovým obyvateľstvom takmer dve desaťročia. Zohral tiež zásadnú úlohu pri tvorbe euromeny a viedol skupinu ministrov financií euroskupiny počas finančnej krízy, ktorá ohrozovala existenciu eura.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona