SDKÚ-DS chce v Európe bojovať za nižšie priame dane či pružnejšie pracovné právo

NETKY.SK • 5 Apríl 2014, 15:48 • 2 min
SDKÚ-DS chce v Európe bojovať za nižšie priame dane či pružnejšie pracovné právo

BRATISLAVA - Zníženie priamych daní, pružnejšie pracovné právo a menej administratívy. To je obsah programu SDKÚ-DS pre májové eurovoľby. Na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave ho predstavil líder kandidačnej listiny SDKÚ-DS Ivan Štefanec.

slovakia

left justify in out

V oblasti zahraničnej politiky je strana za to, aby všetky krajiny západného Balkánu a východného partnerstva v prípade, že splnia podmienky, dostali v Európe šancu ako kedysi Slovensko.
      

Štefanec zdôraznil, že SDKÚ-DS odmieta socialistickú centralizáciu. "Chceme patriť do Európy, ale chceme zároveň brániť naše národné záujmy," dodal. Strana ide do volieb s programom, ktorého hlavná myšlienka je "Viac demokracie, menej byrokracie".
      

Štefanec zdôraznil potrebu pracovných miest v Európe. "Preto považujem myšlienku tvorby pracovných miest a ich podpory za kľúčovú. Musíme sa sústrediť predovšetkým na to, aby sme mali viac pracovných príležitostí. Dá sa to len tak, že budeme viac podporovať aktivitu, tvorivosť a vzdelanie," povedal Štefanec.
      

Voľby do Európskeho parlamentu sa uskutočnia v sobotu 24. mája. Slováci si v nich zvolia 13 zástupcov. O ich priazeň sa uchádza 29 kandidujúcich politických subjektov. Za SDKÚ-DS kandiduje Ivan Štefanec, Eduard Kukan, Milan Roman, Katarína Cibulková, Alexander Slafkovský, Peter Húska, Ján Greššo, Ľubomír Batka, Katarína Čižmárová, Adela Maxonová, Jarmila Tkáčová, Marek Vargovčák, Andrej Kmeť. V súčasnosti má strana dvoch europoslancov Eduarda Kukana a Petra Šťastného.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies