SDKÚ-DS by sa nedostala do parlamentu, mimo je aj SNS

NETKY.SK • 17 Február 2012, 10:31 • 2 min
SDKÚ-DS by sa nedostala do parlamentu, mimo je aj SNS

SDKÚ-DS by sa nedostala do parlamentu, mimo je aj SNS - Politika Súčasná najsilnejšia vládna strana SDKÚ-DS by sa podľa prieskumu agentúry MVK nedostala do parlamentu. Strane Mikuláša Dzurindu by dalo svoj hlas len 4,3 percenta voličov.

slovakia

left justify in out

img

Súčasná najsilnejšia vládna strana SDKÚ-DS by sa podľa prieskumu agentúry MVK nedostala do parlamentu. Strane Mikuláša Dzurindu by dalo svoj hlas len 4,3 percenta voličov. Mimo NR SR by ostala aj SNS, za ktorú by hlasovalo 3,6 percenta voličov.
      Najsilnejšou stranou ostáva podľa prieskumu Smer-SD, ktorý by volilo 40,6 percenta oslovených. Nasleduje KDH (12,7 percenta), OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (sedem percent), SaS (6,1 percenta) a ako posledná by brány parlamentu prekročila strana Most-Híd (5,9 percenta).
      Ak by voľby dopadli presne v súlade s preferenciami zistenými v tomto prieskume, strana Smer-SD by získala 84 mandátov a mohla by vládnuť sama. KDH by malo 26 kresiel, hnutie OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti by v parlamente zastupovalo 15 poslancov, voličov strany SaS by reprezentovalo 13 zákonodarcov a strana Most-Híd by v Národnej rade disponovala 12 hlasmi.
      Mimo zákonodarného zboru by okrem SDKÚ-DS a SNS ostali aj SMK (4,7 percenta) a 99 percent - občiansky hlas (3,4 percenta). Zvyšných 17 politických strán, ktoré kandidujú v predčasných voľbách, by si rozdelilo 11,7 percenta voličských hlasov, pričom žiadna z nich by neprekročila dvojpercentné kvórum.
      Agentúra MVK uskutočnila prieskum v dňoch 7. až 12. februára na vzorke 1128 respondentov, ktorá bola reprezentatívna pre dospelú populáciu SR z hľadiska pohlavia, veku, vzdelania, národnosti, regiónov a veľkostných kategórií sídiel.
      Na otázku "Uvažovali ste už o tom, či sa zúčastníte predčasných parlamentných volieb, ktoré sa budú konať 10. marca 2012?" vyjadrilo 41 percent účastníkov výskumu jednoznačné rozhodnutie prísť k volebným urnám, pričom ďalšia tretina respondentov s účasťou váha. Na základe modelu, ktorý vychádza z porovnania prieskumných údajov a reálnej účasti pri minulých voľbách, MVK odhaduje, že celková účasť sa bude pohybovať v intervale 46 až 52 percent.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona