SDKÚ ďalšieho kandidáta na primátora Bratislavy nepostaví

NETKY.SK • 15 August 2014, 10:03 • 2 min
SDKÚ ďalšieho kandidáta na primátora Bratislavy nepostaví

BRATISLAVA - Strana SDKÚ-DS po odchode Iva Nesrovnala ďalšieho vlastného kandidáta na primátora Bratislavy nepostaví. TASR to dnes potvrdil bratislavský krajský šéf strany Michal Luciak.

slovakia

left justify in out

Podľa jeho slov ostávajú v hre dve možnosti. Buď SDKÚ-DS podporí niektorého zo zostávajúcich kandidátov, alebo nepodporí nikoho a výber nechá na voliča. "Budeme rokovať," povedal stručne Luciak.

 

Nesrovnal oznámil odchod z SDKÚ-DS vo štvrtok (14.8.). Pre televíziu Markíza povedal, že politické strany rokujúce o bratislavskej koalícii nehovoria o ničom inom, ako o rozdelení vplyvu v mestských podnikoch. Aj preto sa rozhodol kandidovať ako nezávislý.

 

Líder SDKÚ-DS Pavol Frešo už skôr komentoval dlhotrvajúce rokovania pravice v Bratislave tým, že sa jednotlivé strany správajú detinsky a dokazujú si navzájom veľkosť svojho vplyvu. "Ak niečo ľudí znechucuje, sú tieto nezrozumiteľné šarvátky. Mnohé z citátov, ktoré hovoríte, sú skôr ako z humoristického časopisu, nie ako zo serióznej stredopravej politickej scény," reagoval v politickej diskusii na portáli Teraz.sk.

 

Frešo sa vtedy Nesrovnala zastal s tým, že je to jeho priateľ a dobrý komunálny politik, ktorý pre kraj urobil veľa ako podpredseda Bratislavského samosprávneho kraja.

 

O odchode Nesrovnala z SDKÚ-DS sa začalo hovoriť po tom, ako dostal ponuku zo strany Sieť Radoslava Procházku. Ten však novinárom povedal, že Sieť sa nerozhoduje o podpore Nesrovnala v jeho kandidatúre na primátora Bratislavy podľa toho, či zostane v SDKÚ-DS alebo nie, ale podľa kvality jeho programu a schopnosti ho presadiť. "Sieť netlačí a nebude nikdy tlačiť na niekoho, aby išiel proti svojmu presvedčeniu a robil nejaké kotrmelce. To, či Sieť v Bratislave podporí alebo nepodporí Iva Nesrovnala, nie je podmienené jeho zotrvaním či nezotrvaním v SDKÚ-DS. Ak ho podporíme, nebude to podmienené tým, aby odišiel, bude to jeho osobné rozhodnutie. Ak ho nepodporíme, tak určite nie preto, že zostal alebo nezostal v SDKÚ-DS," deklaroval pred časom Procházka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies